Excelsior'31 O23 haalt uit tegen HHC Hardenberg O23 (7-0)

Foto bij Excelsior'31 O23 haalt uit tegen HHC Hardenberg O23 (7-0)

* Verslag met dank aan Thijs Nieuwenhuis

Voor Excelsior'31 O23 stond er na drie nederlagen in de competitie een thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg O23 op het programma.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd in de beginfase van de wedstrijd. Na ongeveer 20 minuten was het Desney Bruinink die profiteerde van een foutje in de verdediging van HHC Hardenberg, 1-0.

De bezoekers waren daarna twee keer dichtbij de gelijkmaker. Joost van de Belt kopte op de lat en ook een prachtig schot van Robbert-Jan Hamberg raakte de lat.

Toch was het de thuisploeg dat voor rust verder afstand nam van HHC. Voormalig HHC-spits Walter Dias Nzasi omspeelde twee keer doelman Jorn-Jan van de Beld en scoorde knap de 2-0 voor Excelsior'31 O23. Een minuut voor rust was het Lars Spijkerman die de 3-0 binnentikte uit een hoekschop.

Na rust verzuimde Excelsior'31 in eerste instantie om verder afstand te nemen. Een aantal goede kansen werden niet benut. Toch werd het na iets meer dan een uur spelen 4-0. Hakan Sandikci schoot de bal binnen na een mooie aanval en een prima voorzet van de uitstekend spelende Desney Bruinink.

Toch kreeg ook HHC nog goede kansen in de tweede helft om te scoren. Uit een hoekschop raakte HHC wederom de lat en in de rebound wist doelman Mart Nieuwenhuis de bal uit het doel te houden. Ook Robbert-Jan Hamberg raakte nog eens snoeihard de lat, die deze middag de grootste vriend was van doelman Nieuwenhuis.

In de slotfase liep Excelsior'31 O23 verder uit naar 7-0, door treffers van invaller Frank Gerritsen Mulkes (2x) en Hakan Sandikci. Een mooie 7-0 overwinning op HHC Hardenberg O23 en tevens een mooie opsteker voor de ploeg van trainer Denny van Gaal.

Basis-opstelling Excelsior'31 O23: Mart Nieuwenhuis, Stijn Beverdam, Lucas van Beek, Maarten Pluimers, Lars Nijeboer, Desney Bruinink, Emilio Solino Overmars, Jasper Veltkamp, Lars Spijkerman, Walter Dias Nzasi en Hakan Sandikci