Pover Excelsior’31 2 verliest onnodig in Putten (1-0)

Foto bij Pover Excelsior’31 2 verliest onnodig in Putten (1-0)

* Verslag met dank aan Jurriaan Seppenwoolde

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen SDC Putten 2 op het programma. De jongens uit Putten hadden tot dusver nog geen punten gepakt in de competitie, maar gezien hun prestaties in de afgelopen seizoenen wisten we dat het een zware middag kon worden.

Om 11:30 uur stond de aftrap op het programma. We vertrokken daarom al vroeg met onze (toch wel redelijk kleine) selectie vanuit Rijssen. Met de afwezigheid van Matthijs Boerman, Mathay Kahraman, Jesper Jansen en het feit dat er geen spelers vanuit de O23 bij ons aansloten, maakte dat we slechts met twaalf fitte selectiespelers afreisden naar Putten.

In de beginfase van de wedstrijd waren de mannen van Paulo ten Buuren zoekende. Excelsior’31 had het zichtbaar lastig met de positiewisselingen van SDC Putten. Toch wist Excelsior’31 in deze fase prima stand te houden zonder grote kansen weg te geven. Na twintig minuten spelen, kreeg Excelsior’31 meer grip op de wedstrijd en creëerde het ook een paar kleine mogelijkheden. Beide ploegen wisten in de eerste helft nog wel het latwerk te raken, maar echt grote kansen bleven uit. Het alom bekende “flipperkast voetbal” was wat de eerste helft kenmerkte. Het was dan ook niet vreemd dat de ploegen met een 0-0 ruststand aan de thee gingen.

Meteen na de aftrap in de tweede helft zagen we een scherper Excelsior’31 2 terug waarin het de wedstrijd controleerde. Deze fase duurde echter niet lang en al snel werd het spel weer gekenmerkt door foute keuzes en passes. Vaak lukte het de ploeg uit Rijssen tot aan de helft van de helft van de tegenstander leuk te combineren, maar veel verder kwam Excelsior’31 niet. Dit gold overigens ook voor de ploeg uit Putten. Grote kansen waren dan ook aan beide kanten niet te noteren. Tot aan minuut 85 leek het op een bloedeloze 0-0 uit te draaien, maar daar bracht de rechtsback van SDC Putten verandering in. Hij begon aan een sterke rush en speelde een x aantal Excelsioren uit. Na goed doorzetten wist hij de bal bij de spits van Putten te krijgen die de bal vervolgens makkelijk binnen kon schuiven. In de resterende minuten ging Excelsior’31 nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar werd nimmer echt gevaarlijk voor het doel van SDC Putten. De stand bleef dan ook 1-0 in het voordeel van de mannen uit Putten.

Al met al een teleurstellende middag waarin Excelsior’31 in aanvallend opzicht te weinig wist te brengen om aanspraak te maken op meer.

Volgende week kan Excelsior zich revancheren. Er staat dan een thuiswedstrijd tegen Sparta Nijkerk op het programma. Om 14:30 uur wordt er op de Koerbelt in Rijssen afgetrapt.

Opstelling: Tim Paalman, Brent Jansen, Kevin Jansen, Jurriaan Seppenwoolde ©, Jord Jansen, Daan Slots, Jesse Baan, Phillip van Horsen, Ronald Brinkman, Sven Jagersma en Casper Baan.

Wissels: Matthay Kahraman, Barnd Hammer.

Kalender icoon zondag 4 oktober 2020 15:30 / Algemeen