Excelsior'31 stopt met deelname aan Onder 23-competitie

Foto bij Excelsior'31 stopt met deelname aan Onder 23-competitie

Excelsior'31 stopt met deelname aan Onder 23-competitie

Sinds dit seizoen neemt Excelsior’31 deel aan de nieuwe Onder 23-competitie van de KNVB. Excelsior’31 heeft besloten om daar na dit seizoen mee te stoppen. 

“Excelsior'31 O23 staat nu als het ware tussen het eerste en het tweede elftal in. Ondanks onze twijfels vooraf hebben we besloten om ons toch in te schrijven voor deze competitie, om te kijken hoe deze opzet zich zou ontwikkelen. Het primaire doel van dit team is om spelers die overkomen vanuit de O19 te laten wennen aan het seniorenvoetbal. De plannen waren er vooraf om een dispensatieregeling in te voeren voor deze competitie, zodat ook spelers van 23 jaar en ouder minuten kunnen maken in het onder 23 team. Deze dispensatieregeling is er uiteindelijk niet gekomen.”

“Ondanks dat de competitie slechts zes duels onderweg was voordat deze stilgelegd werd, hebben we nu al moeten evalueren met het oog op komend seizoen. Na overleg tussen de Technische Commissie, trainers, coördinatoren en spelers zijn we tot de conclusie gekomen dat het voor de ontwikkeling en de weerstand van onze spelers beter is om wat meer ervaring aan deze groep toe te voegen. Daarom hebben we ervoor gekozen om te stoppen met de deelname aan de Onder 23-competitie en terug te keren naar de eerdere situatie met het tweede elftal dat achter het vlaggenschip zit. Op deze manier hopen we dat jonge spelers zich wat meer op kunnen trekken aan de ervaren spelers en dat ook de weerstand omhooggaat, tijdens trainingen maar ook tijdens wedstrijden. De reserve hoofdklasse is immers nog steeds een uitstekend niveau. Daarnaast kunnen ook spelers van het eerste elftal in de leeftijd van 23 en ouder, die terugkomen van een blessure of weinig speelminuten maken, uitkomen in het tweede elftal”, aldus de Technische Commissie van Excelsior'31. 

Voor komend seizoen zal Excelsior’31 wel weer gaan starten met Jong Excelsior’31. Dit team zal doordeweeks oefenwedstrijden gaan spelen tegen o.a. O19-teams van BVO’s.

Kalender icoon zaterdag 20 februari 2021 18:45 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers