Mats Timmerman nieuwe trainer Excelsior'31 2

Foto bij Mats Timmerman nieuwe trainer Excelsior'31 2

Mats Timmerman nieuwe trainer Excelsior'31 2

Mats Timmerman is vanaf komend seizoen de nieuwe trainer van Excelsior’31 2. De 27-jarige Wierdenaar is momenteel hoofdtrainer bij SC Lemele. 

Mats Timmerman besloot in een vroeg stadium om zich op het trainersvak te richten: “Als jeugdtrainer ben ik begonnen bij Juventa’12. Daarna heb ik een jaar bij het eerste elftal van De Zweef stagegelopen, in het kader van mijn TC2-diploma. Vervolgens heb ik twee seizoenen SVZW JO19-1 van oefenstof voorzien. In deze periode bij SVZW was ik ook verantwoordelijk voor het beloftenteam. Momenteel ben ik voor het tweede seizoen hoofdtrainer bij zaterdag vierdeklasser SC Lemele”.

“Het was tijdens de gesprekken met de Technische Commissie van Excelsior’31 mooi te horen en te zien op welke wijze de vereniging zich profileert. Het werd mij snel duidelijk dat er door de gehele voetbalopleiding een duidelijke voetbalvisie en structuur aanwezig is. De vereniging heeft een hoog ambitieniveau waarbij ontwikkeling en prestatie belangrijke uitgangspunten zijn. Deze eigenschappen passen goed bij mijn eigen trainersambitie. Ook kwam uit de gesprekken naar voren dat de beleving van voetbal, de betrokkenheid en de cultuur van de vereniging goed op elkaar aansluiten”, aldus Mats Timmerman. 

De Wierdenaar kijkt ernaar uit om komend seizoen aan de slag te gaan op De Koerbelt: “Ik zie het als een mooie uitdaging om spelers op seniorenniveau op de tactische, technische en de mentale aspecten van het voetbal stappen te laten maken. Ik hoop hierbij mijn ervaring als zowel hoofd- als jeugdtrainer in te kunnen zetten. Daarnaast zijn de randvoorwaarden goed geregeld en zijn er veel mogelijkheden om mij als trainer binnen Excelsior’31 te kunnen doorontwikkelen.”

De Technische Commissie wenst Mats Timmerman veel plezier en succes bij Excelsior’31.

Kalender icoon maandag 22 februari 2021 20:47 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers