Excelsior'31 heeft geen moeite met Ajax Amateurs (2-0)

Foto bij Excelsior'31 heeft geen moeite met Ajax Amateurs (2-0)

* Samenvatting van Excelsior'31 TV

* Reactie Niek Davina

* Reactie Jurjan Wouda

* Verslag van Martin Klaassen

Voor het duel tegen Ajax Amateurs kon Excelsior’31-trainer Jurjan Wouda weer een beroep doen op een wedstrijdfitte Niek Davina. De overige 10 spelers die tegen VVOG begonnen, stonden ook nu aan de aftrap. Op de bank zaten:  Jose Fernandes (k), Lucas van Beek, Mirko Zwiers, Michel Gerritsen Mulkes, Desney Bruinink, Siebe Schets en Simon Seppenwoolde.

Excelsior’31 begon sterk aan de wedstrijd. Ajax werd aangepakt en kreeg geen ruimte. Het strafschopgebied van Ajax was het drukst bezochte stuk van het veld. De goede start, met veel aanvallende dreiging, kreeg voor de thuisploeg ook een goed vervolg.

Het felle opjagen zorgde voor een wankelende Amsterdamse achterhoede, die in de 10e minuut ook viel.  In de afrondende fase was Givan Werkhoven belangrijk. Hij gaf de bal opzij op de inlopende Hakim Ezafzafi. De ervaren doelpuntenmaker wist wel raad met de buitenkans.  Ajax-doelman Deen kon geen hand meer achter het vlammende schot krijgen: 1-0.

De thuisploeg hield de overhand en zocht naar een tweede treffer. In de 20e minuut was Niels Leemhuis dichtbij. Hij mocht net buiten het strafschopgebied aanleggen, nadat Stijn Beverdam was gevloerd. De bekeken vrije trap werd uit de hoek gedoken door Ajax-doelman Deen.

Een stormloop van Excelsior’31 kwam er niet, maar er was maar een team dat voor het doel van de tegenstander opdook. Hakim Ezafzafi brak in de 27e door aan de linkerkant door, stuurde rechtsback Jansen het bos in en schoot in de korte hoek naast.

Na een kort momentje van Ajax, waarin een diepe bal tussen Excelsior’31-doelman Anthony van Zaltbommel voor gevaar leek te gaan zorgen, was het opnieuw Ezafzafi die over links niet af te stoppen was.

Doelman Deen kreeg de inzet niet klemvast, maar kwam met de schrik vrij. Er was niemand van Excelsior’31 in de buurt om het slippertje af te straffen. Met een doelpogingen van Werkhoven en Reinders besloot Excelsior’31 een solide eerste helft.

Ajax Amateurs had ook de tweede helft barweinig, eigenlijk niets in te brengen. Excelsior’31 deelde de lakens uit en controleerde de wedstrijd. Hielke Penterman had als aanvoerder zijn ploeg in de 47e minuut in veilige haven kunnen schieten.  Uit een voorzet van Stijn Beverdam ging de bal via zijn voet naast het Ajax-doel.  Vervolgens tikten de minuten weg, zonder dat er iets noemenswaardigs gebeurde.

Pas in de 77e en 79e minuut gebeurde er weer wat. Twee keer was het invaller Simon Seppenwoolde die met een kopbal van Virgil Deen zocht. De eerste kopbal was een eenvoudige prooi voor de doelman, de tweede deed het alluminium boven hem trillen. Deze kopbal had na een sublieme loopactie van Seppenwoolde en prachtige dieptepass van Derian Reinders een beter lot verdiend.

Een doelpoging van afstand in de 88e minuut van de nummer 10 van Ajax, Tristan Buis, die niet in de buurt van het doel van Van Zaltbommel kwam illustreerde de onmacht die Ajax op de mat legde.

De opluchting was niet minder groot toen Simon Seppenwoolde in de 90e de overwinning bevestigde. Seppenwoolde maakte uitstekend gebruik van de ruimte die Ajax weggaf. Hij zocht op snelheid, vanaf rechts, de kortste weg naar het doel en schoot de bal overtuigend in de lange hoek binnen: 2-0. Werkhoven (2x) en Zwiers hadden daarna nog een treffer op de schoen, maar konden de eenvoudige middag niet met een hogere einduitslag inkleuren.

Excelsior’31 blijft met de overwinning goed bovenin meedoen. Volgende week speelt Excelsior’31 een uitwedstrijd  tegen de nummer eennalaatst GOES. Het duel op sportpark Het Schenge begint om 14:30 uur.

Excelsior’31 – Ajax Amateurs: 2-0 (1-0)