Hoofdveld wordt volgend jaar zomer vernieuwd

Foto bij Hoofdveld wordt volgend jaar zomer vernieuwd

Hoofdveld wordt volgend jaar zomer vernieuwd

Het hoofdveld van Excelsior’31 wordt volgend jaar vernieuwd. Er wordt een nieuwe toplaag aangebracht, zodat het veld weer voldoet aan de huidige kwaliteitsnormen.

Excelsior’31 huurt het veld van de gemeente. Het veld is in 2012 aangelegd. Formeel was de afschrijvingstermijn langer dan tien jaar, maar de laatste jaren werd de kwaliteit van de kunstgrasmat steeds minder, mede door het intensieve gebruik. 

Vrijdagmiddag heeft de gemeenteraad, tijdens de begrotingsbehandeling, unaniem ingestemd met de vervanging van de toplaag. Bij het nieuwe veld wordt gekozen voor de infill EPDM wat voor sporter en milieu volledig veilig en herbruikbaar is. 

Over de exacte planning is nog niks bekend, maar de verwachting is dat met ingang van het seizoen 2022-2023 we weer beschikken over een volwaardige grasmat op ons hoofdveld. 

Hopelijk wordt snel daarna het andere kunstgrasveld (veld 5) onder handen genomen. Dit veld kampt met nogal wat problemen, zoals de afwatering. We hopen en vertrouwen er op dat we in de nabije toekomst weer over twee volwaardige kunstgrasvelden beschikken.

Kalender icoon vrijdag 12 november 2021 16:26 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers