Excelsior'31 2 bekert door ten koste van Zwolsche Boys 4 (1-4)

Foto bij Excelsior'31 2 bekert door ten koste van Zwolsche Boys 4 (1-4)

*Verslag met dank aan Gerald Pas

Na een vlekkeloze poulefase stond zaterdagmiddag de eerste ronde in de knock-out fase van het bekertoernooi op het programma. Excelsior’31 2 mocht op bezoek bij het lager geklasseerde Zwolsche Boys 4.

Vanaf de aftrap werd het speelbeeld van die middag gelijk zichtbaar: Zwolsche Boys zakte in en liet Excelsior’31 2 het spel maken. Hoewel Excelsior'31 2 veel aan de bal was, lag het tempo te laag waardoor het lastig bleek om door de goed georganiseerde defensie van Zwolsche Boys heen te komen. Zo af en toe kwam Zwolsche Boys er in de omschakeling zelf uit, maar tot echte grote kansen leidde dit niet.

In de 30e minuut werd de ban uiteindelijk toch gebroken. Na balverlies op het middenveld van Zwolsche Boys wist Matthijs Boerman Frank Gerritsen Mulkes alleen voor de keeper te zetten. Die wist wel raad met deze kans en rondde bekeken af, 0-1. Hoewel er nog wat kansen volgden, wist Excelsior’31 2 de voorsprong niet verder uit te breiden. Een kopbal van Zwolsche Boys zorgde vlak voor rust nog voor gevaar in het strafschopgebied van Excelsior’31 2. Door een prima reactie van doelman Alister van Merlevoort zochten beide ploegen de kleedkamer op met een tussenstand van 0-1.

In de tweede helft voerde Excelsior’31 2 het tempo op. Dit resulteerde in een aantal kansen. In de 53e min was het raak, na een goede voorzet van Jurriaan Seppenwoolde nam Frank Gerritsen Mulkes de bal in één keer uit de lucht. Hij maakte zo zijn tweede van de middag. Een kwartiertje later was het Matthijs Boerman die de bal voortrok, waarna Frank Gerritsen Mulkes de bal binnen kon lopen. De wedstrijd was hiermee in het slot gegooid: 0-3.

Excelsior’31 2 moest nog wel een tegentreffer toestaan. Vlak voor tijd wist de spits van Zwolsche Boys Alister van Merlevoort te omspelen en de 1-3 binnen te schuiven. Het slot akkoord was voor Frank Gerritsen Mulkes die op aangeven van Jurn Nijhuis zijn vierde van de middag wist maken. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-4.

Excelsior’31 2 bekert dus een ronde verder en voegt zich bij de laatste 16 ploegen die nog kans maken op de beker.

Aanstaande zaterdag staat de competitiewedstrijd tegen AZSV 2 op het programma. Om 12:45 uur wordt er afgetrapt in Aalten.

Kalender icoon zondag 14 november 2021 16:25 / Algemeen