Excelsior'31 3 jaar langer Regionale Opleiding

Foto bij Excelsior'31 3 jaar langer Regionale Opleiding

Excelsior'31 3 jaar langer Regionale Opleiding

De KNVB en NMC Bright kennen Excelsior’31 opnieuw de status van Regionale Jeugdopleiding toe. Excelsior’31 beschikte al over deze status en die wordt nu voor een periode van 3 jaar verlengd.

Met de status van Regionale Jeugdopleiding wordt bevestigd dat Excelsior’31 de jeugdopleiding op veel aspecten goed voor elkaar heeft. Het ontvangen auditrapport bevat daarnaast een aantal aanbevelingen om de komende jaren aan te gaan werken.

De jeugdopleiding van Excelsior’31 haalde voor het eerst in het seizoen 2014/2015 de status van Regionale Jeugdopleiding. We behoorden destijds bij de eerste drie clubs die deze status ontvingen, samen met Excelsior Maassluis en HFC Haarlem.

In het seizoen 2018/2019 is opnieuw het Kwaliteit & Performance Programma van de KNVB en NMC Bright doorlopen. Dat leidde destijds tot een verlenging van onze status van Regionale Jeugdopleiding met 3 jaar.

In het afgelopen seizoen heeft Excelsior’31 opnieuw deelgenomen aan het Kwaliteit & Performance Programma voor jeugdopleidingen. Doel daarbij was ons weer te certificeren als Regionale Jeugdopleiding.

Daarvoor hebben we de nodige informatie over onze vereniging, ons opleidingsplan en de inrichting van onze jeugdopleiding aan moeten leveren.

Daarnaast zijn vertegenwoordigers van KNVB en NMC Bright een middag en avond op de Koerbelt geweest voor presentaties en gesprekken met trainers, TC en bestuursleden. In juni leidde dat tot positief advies van NMC Bright aan de KNVB. Dit advies is nu door de directie van de KNVB overgenomen.

Voor Excelsior’31 is de status van Regionale Jeugdopleiding vooral een bevestiging dat we goede stappen maken met onze jeugdopleiding. De uitgevoerde audit biedt echter ook goede aanbevelingen voor verdere verbeteringen.

Zo moeten we goed kijken naar het vaker kunnen trainen van meerdere (selectie)teams en proberen een duidelijkere lijn te krijgen in de trainingsinhoud. Daar gaan TC en trainers de komende 3 jaar hard aan werken.

Bestuur en Technische Commissie zijn al met al enorm trots op deze prestatie en willen alle betrokkenen bij de jeugdopleiding bedanken voor hun bijdrage.

Kalender icoon maandag 29 augustus 2022 21:02 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers