Sfeerhuis Baan winnaar Hangerad Hammer Zaalvoetbaltoernooi 2022

Foto bij Sfeerhuis Baan winnaar Hangerad Hammer Zaalvoetbaltoernooi 2022

Sfeerhuis Baan winnaar Hangerad Hammer Zaalvoetbaltoernooi 2022

Het Hangerad Hammer zaalvoetbaltoernooi 2022, traditioneel gehouden rond de feestdagen in de Reggehal, is gewonnen door Sfeerhuis Baan. In de finale won het met 2-1 van Lopende Bandwerk. De derde plaats werd beslist door middel van strafschoppen in het voordeel van Excelsior’31 11, die met 6-5 FC Knudde wisten te verslaan.

Dit jaar deden er weer twaalf teams mee aan het toernooi, dat om negen uur op derde kerstdag 27 december begon. Het is elk jaar weer een strijd om de bovenste twee plekken in de poule en dus een plek in de halve finale.

In poule A was de verwachting dat het een strijd zou worden tussen drie teams; Sfeerhuis Baan, FC Knudde en Je favoriete schoonzonen. De andere drie teams - FC Arman (4e), The Underdogs (5e) en Excelsior’31 17e (6e) -  konden niet verrassen en hierdoor werd het inderdaad een strijd tussen deze teams. De wedstrijden onderling moesten het beslissen en dat gebeurde niet, iedereen wist 1 keer te winnen en 1 keer te verliezen van de andere teams. Uiteindelijk werd Sfeerhuis Baan eerste op doelsaldo en FC Knudde tweede door het aantal gemaakte doelpunten. Je favoriete schoonzonen was uitgeschakeld, omdat ze slechts 12 doelpunten maakten tijdens het toernooi, de spelers van FC Knudde maakten er 13.

Gelijkwaardiger was het in poule B, zonder vooraf een echte favoriet. Na twee wedstrijden in de poule stonden Excelsior’31 11e met 6 punten en Excelsior’31 8e met 4 punten bovenaan. Na 4 wedstrijden was het nog spannender, Slide in the cdm’s en Lopende Bandwerk gingen samen met Excelsior’31 11e in de laatste ronde beslissen wie er eerste en tweede zou worden. Lopende Bandwerk won daarin van Excelsior’31 11e en Slide in the cdm’s won van Kroos Kontrol, waardoor alle drie op 10 punten kwamen. Lopende Bandwerk werd eerste en Excelsior’31 11e tweede, op onderling resultaat. Slide in the cdm’s, een team bestaande uit spelers uit JO17-1, getraind de afgelopen maanden in de zaal door Jan Borghuis, kwamen dus net tekort. Excelsior’31 8e (4e), Kroos Kontrol (5e) en de Masterberen (6e) maakten poule B compleet.

De eerste halve finale ging tussen Sfeerhuis Baan en Excelsior’31 11e, waarin Sfeerhuis Baan met 2-1 won. In de tweede halve finale was Lopende Bandwerk met 1-0 te sterk voor FC Knudde. Voor de derde plek werden er strafschoppen genomen die uiteindelijk door de keepers beslist werden. Beide keepers pakten 1 strafschop en moesten het daarna tegen elkaar opnemen. Lennart Schulenburg pakte de strafschop van Frank Beltman en hierdoor bemachtigde Excelsior’31 11e de derde plek.

In de finale was Sfeerhuis Baan met 2-1 te sterk voor Lopende Bandwerk. Excelsior’31 zaal feliciteert Sfeerhuis Baan met de overwinning en wil alle deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers bedanken voor een prachtige editie van het Hangerad Hammer Zaalvoetbaltoernooi.

Kalender icoon donderdag 29 december 2022 10:49 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers