Opleiding verenigingsscheidsrechter (geef je nu op!)

Foto bij Opleiding verenigingsscheidsrechter (geef je nu op!)

Opleiding verenigingsscheidsrechter (geef je nu op!)

In september gaat Scheidsrechtersvereniging Nijverdal en Omstreken (SNO) Vin samenspraak met de KNVB opnieuw starten met een de opleiding verenigingsscheidsrechter. 

Toegevoegde waarde

Aan het einde van de opleiding Verenigingscheidsrechter krijg je vanuit de KNVB een officieel diploma. Daarnaast kan gesteld worden dat je gedurende de opleiding veel (nieuwe) ervaringen zult opdoen. Je gaat (onder begeleiding van gediplomeerde docenten en begeleiders) wedstrijden fluiten en je zult diverse handvatten aangereikt krijgen.

Vorm

Het opleidingsdeel bestaat uit 4 bijeenkomsten van 3 uur (inclusief een praktijkochtend, welke plaats zal vinden bij voetbalvereniging R.K.S.V. De Zweef). Elke maand is er één bijeenkomst. De opleiding wordt ‘s avonds gegeven bij scheidsrechtersvereniging Nijverdal (SNO). Tijdens de opleiding krijgen de deelnemers opdrachten, die altijd te maken hebben met de eigen wedstrijden.

Het ervaringsdeel bestaat uit het fluiten van minimaal 4 stagewedstrijden bij de “eigen” vereniging onder begeleiding van een praktijkbegeleider. Tijdens dit ervaringsgedeelte brengt de cursist de theorie direct in praktijk en ontwikkelt hij of zij de verschillende competenties.

De praktijkbegeleider is aanwezig tijdens deze oefenwedstrijden. Ook kunnen medecursisten een rol spelen bij het geven van feedback. Tijdens de praktijkochtend (van 18 november) krijgen de cursisten de mogelijkheid om wedstrijden te fluiten en hierbij feedback te krijgen van de docent en medecursisten.

Indien een deelnemer hier gebruik van maakt, dan mag hij deze wedstrijd mee laten tellen met de vier stage wedstrijden. Voor deze praktijkochtend zijn ook alle praktijkbegeleiders uitgenodigd.

Opleidingsinvestering

Opleidingsdeel

  • Vier bijeenkomsten á 3 uur: 12 uur
  • Zelfstudie en opdrachten: 8 uur

Ervaringsdeel

  • Fluiten van (minimaal) vier stagewedstrijden: 4 uur
     

Kosten

De studiekosten voor deze opleiding bedragen voor individuen: € 95,00,- (inclusief digitaal cursusmateriaal). Kosteloos annuleren is mogelijk tot 14 dagen voor aanvang van de opleiding.

Bij tussentijdse beëindiging van de opleiding blijven de volledige studiekosten verschuldigd.

Aangezien het een verenigingsscheidsrechtersopleiding betreft, kun je als deelnemer met je eigen voetbalvereniging overleggen in hoeverre de club de kosten op zich wil nemen.

Voorwaarden

Begeleiding is cruciaal voor een beginnende scheidsrechter. De praktijkbegeleider heeft daarom een centrale rol gekregen binnen de opleiding om samen met de docent de cursist optimaal te ontwikkelen. Voldoende praktijkbegeleiders (maximaal 3 cursisten per praktijkbegeleider) is een belangrijke voorwaarde om de cursus te mogen starten.

Een cursist/vereniging dient zelf voor een praktijkbegeleider(s) te zorgen.  De begeleider zal 4 stagewedstrijden per cursist bijwonen en de scheidsrechter(s) binnen de vereniging begeleiden. De begeleider dient bij voorkeur een scheidsrechtersdiploma te hebben. Indien verenigingen geen scheidsrechter met diploma in de gelederen hebben, mogen zij een ervaren scheidsrechter, die al een aantal jaren fluit, aanwijzen als begeleider, zodat hij/zij de cursist kan voorzien van advies.

Eenieder kan zich inschrijven via onderstaande link:

KLIK OP DEZE TEKST OM JE IN TE SCHRIJVEN

Locatie Nijverdal selecteren.

Een sportieve groet,

Maurice Paarhuis

Voorzitter scheidsrechtersvereniging Nijverdal en Omstreken (SNO)

Maurice-paarhuis@hotmail.com

06-18549419

Kalender icoon dinsdag 6 juni 2023 15:49 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers