Excelsior'31 O23 promoveert naar 1e divisie

Foto bij Excelsior'31 O23 promoveert naar 1e divisie

Excelsior'31 O23 promoveert naar 1e divisie

Klik hier voor het eerste deel van de fotoreportage (copyright www.excelsior31.nl)

Zaterdag 1 juni speelde Excelsior’31 O23 bij het competitieslot een thuiswedstrijd tegen Sparta Nijkerk. De ploeg uit Nijkerk verzamelde voordat de wedstrijd werd gespeeld evenveel punten, maar had een iets beter doelsaldo. 

Zowel Excelsior’31 als Sparta Nijkerk moesten deze wedstrijd winnen en vervolgens hopen op een misstap van koploper Spakenburg. Deze ploeg had slechts 1 punt voorsprong op de achtervolgers en speelde op hetzelfde moment thuis tegen  DOVO.  

Het lukte Excelsior'31 om een 3-2 overwinning (3 doelpunten van Joël Baan) uit het vuur te slepen. Doordat Spakenburg met 4-0 van DOVO won, ging de titel naar Spakenburg 023.

Er viel wel iets moois te vieren. De ploeg van trainer Mats Timmerman, assistent-trainer John Lubbers, elftalleider Wim Pijffers en grensrechter André van der Vegt is als nummer 2 van de competitie naar de 1e divisie gepromoveerd.

Dit is een bijzonder knappe prestatie, omdat Excelsior’31 O23 kort voor de winterstop (er wordt in een 023-voetbalseizoen 2 competities afgewerkt) het kampioenschap en de promotie naar de 2e divisie heeft gevierd.

Na de wedstrijd werd er afscheid genomen van Thom Slagman. De talentvolle aanvaller kreeg een ingelijst shirt met de namen van zijn teamgenoten erop en gaat voor zijn kans bij de FC Twente/Heracles Academie.

Kalender icoon maandag 10 juni 2024 15:48 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers