Individuele defensieve zeperds Excelsior'31 na rust genadeloos afgestraft door Flevo Boy Van der Plaats

77. 1-4 Van der Plaats

Voor rust was Dennis Sepp veruit de gevaarlijkste aanvaller aan Rijssense kant, na de thee deelde de Hengeloër (eveneens) in de malaise

Een wedstrijd met twee gezichten. Excelsior'31 was voor rust de veruit betere ploeg, met legio mogelijkheden de score te openen. Looms had ook vanmiddag het vizier niet op scherp. Erwin Leurink had de pech dat zijn stiffie op de paal belande, na een fraaie en vlotte aanval over links.

Na rust was het vooral de Frank Van der Plaats show. Bijkans in zijn eentje strafte de polderbewoner de individuele fouten van de rood/witte defensie, doelman VFH incluis, genadeloos af. 1-4 was misschien wat geflatteerd, op basis van de Rijssense kansen in de eerste helft, maar dat zal Flevo Boys een zorg zijn. En gelijk hebben ze!

Scheidsrechter: Dhr. A. v/d Horn
Toeschouwers: 1000

verslag van Jannes Boerman (voetbaloost.nl)

Excelsior'31 na rust afgetroefd door Flevo Boys

Excelsior’31 begon goed aan de wedstrijd tegen Flevo Boys en leek het missen van de eerste periode tegen PKC ’83 goed te hebben verwerkt. Het eerste kwartier viel
er voor beide doelen weinig te beleven maar tussen de 15e en 18e minuut kreeg Excelsior’31 drie opgelegde kansen op rij. De eerste was de grootste maar Erwin Looms wist op 3 meter afstand van het lege doel de bal niet tussen de palen te krijgen. Na deze kans verschenen Erwin Looms en Sander ter Harmsel alleen voor doelman Jacob de Vries maar tot een treffer kwam het niet.

Flevo Boys haalde opgelucht adem en probeerde met counters van zich af te bijten. In de 20e minuut leverde dat een kans op maar Frank van der Plaats schoot recht in de handen van Vicente F. Hesselink.
Na een half uur nam Excelsior’31 het heft weer in handen en kwamen er opnieuw een aantal kansen. De veel mee op komende Gerald Janssen schoot net naast en na de mooiste aanval van de wedstrijd stifte Erwin Leurink de bal op de paal. Kort voor rust deed Flevo Boys nog iets terug maar de vrije trap van Henk Brugge na verlengen van Remco Bangma belandde op de bovenkant van de lat.

Excelsior’31 liep kort na rust achter de feiten aan door individuele fouten. Gerald Jansen verspeelde in de 46e minuut knullig de bal en Michel Willems tekende de 0-1 aan. Nog geen 5 minuten later ging Jarno Beltman in de fout bij het uitverdedigen en scoorde Frank van der Plaats 0-2. Gerald Janssen bracht de hoop voor even weer terug door de aansluitingstreffer te scoren uit een corner maar die hoop bleek ijdel.

Jarno Beltman werd gewisseld voor Bas Boksebeld en Excelsior’31 speelde alles of niets. Het werd niets want de derde individuele fout op rij, nu van Coen Zwollo werd in de 66e minuut genadeloos door (opnieuw) Frank van der Plaats afgestraft 1-3. In de 73e minuut werd het zelfs een onvervalste hattrick voor de aanvaller. Na een afgeslagen aanval van Excelsior’31 kon hij ongehinderd doorlopen tot bij Vicente F. Hesselink en met een schuiver liet hij de doelman kansloos.

Excelsior’31 probeerde het nog wel door Coen Zwollo na voren te sturen maar er werd teveel gegokt op een bal die goed moest vallen waardoor het bleef bij een geflatteerde maar verdiende 1-4 overwinning voor Flevo Boys.

Excelsior’31 kan de wonden likken maar het verlies hoeft niet problematisch te zijn want volgende week in Hardenberg kan met een overwinning op koploper HHC de achterstand al weer ongedaan worden gemaakt. Excelsior’31 zal dan wel 90 minuten bij de les moeten zijn en geen 45 zoals tegen Flevo Boys.