Technische Commissie van Excelsior'31 in zijn nopjes met komst Gradus Hempenius

Technische Commissie van Excelsior'31 in zijn nopjes met komst Gradus Hempenius

De Technische Commissie van Excelsior’31 heeft voor komend seizoen niemand minder dan aanvallende middenvelder Gradus Hempenius (26) aangetrokken.

Hempenius is bezig aan zijn 3e seizoen bij Topklasser Achilles’29 en woonachtig in Glanerbrug. Met de plaatselijke voetbalvereniging ‘Glanerbrug’ maakte Gradus Hempenius in 2008 furore in de 5e klasse (inmiddels behoren ze opnieuw tot de titelkandidaten, maar dan in de 2e klasse) en schitterde in de KNVB districtsbekerfinale, tegen Achilles’29. Het duel ging nipt met 2-1 verloren, voor de Glanerbruggers.

Voor de Groesbekers reden om razendsnel te handelen en Gradus Hempenius een contract aan te bieden. Afgelopen seizoen werd Gradus nog in verband gebracht met ‘Spakenburg’, maar die transfer ketste op het laatste moment af.

Gradus Hempenius scoorde dinsdagavond nog de 1-0 voor Achilles'29 (na 1 minuut 15, van de samenvatting), in het KNVB bekerduel, tegen RKC Waalwijk. De Groesbekers verlieten na 90 minuten én een penaltyserie uiteindelijk het bekertoernooi.

Klik hier voor een 'Gradus Hempenius promo', gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis



Gradus Hempenius tekent het contract bij Excelsior'31; Erwin Looms (voorzitter TC Excelsior'31) is er uiterst content mee...


Het mag duidelijk zijn dat de Technische Commissie, middels het aantrekken van Hempenius, Cicek en Borghuis én het verlengen van een flink aantal bestaande contracten, het raamwerk voor komend seizoen heeft staan en nadrukkelijk de focus heeft op de toekomst van Excelsior’31, in de Topklasse.

Bron: TC Tubantia
Hempenius: 'Meteen goed gevoel bij Excelsior'31'
RIJSSEN - Excelsior'31 heeft zich voor komend seizoen versterkt met Gradus Hempenius (26). De aanvallende middenvelder komt over van zondagtopklasser Achilles'29. Daarvoor voetbalde hij onder meer voor Glanerbrug.

Waarom Excelsior'31?
‘Ik werd begin januari gebeld en had na het eerste gesprek meteen een goed gevoel. Excelsior'31 wil binnen een paar jaar bovenin de topklasse meedraaien, daar wil ik ze graag bij helpen. Dat ze met veel jongens van de huidige groep het contract al hebben verlengd en in een vroeg stadium van deze competitie al een aantal nieuwe kwalitatief sterke spelers hebben aangetrokken voor volgend seizoen, zegt genoeg over de ambitie. Bovendien hoef ik nu niet meer zo ver te reizen. Van Enschede naar Rijssen of van Enschede naar Groesbeek is nogal een verschil. Daarnaast spreekt het zaterdagvoetbal me aan.’

Je mag dit keer wel weg bij Achilles'29? Vorig seizoen zou je naar Spakenburg gaan, maar Achilles'29 protesteerde. Je verloor de arbitragezaak en moest in Groesbeek blijven.
‘Dit keer ga ik zeker, ik heb inmiddels een contract bij Excelsior getekend. Ondanks al het gedoe afgelopen seizoen ben ik dit jaar vol enthousiasme blijven voetballen bij Achilles'29. Dat ze het ontzettend jammer vinden dat ik vertrek zegt genoeg.’

Je wilde niet afwachten op eventueel een nieuwe kans bij Spakenburg?
‘Spakenburg is een geweldige club, maar Excelsior'31 ook. Als ik ergens een goed gevoel bij heb, zoals bij Excelsior'31, dan ga ik niet langer afwachten. Er is in het contract wel een clausule opgenomen dat ik, mocht er zich de komende tijd een profclub voor me melden, daar nog voor mag kiezen.’ 

Vertrek doelman René Remie
De Technische Commissie van Excelsior'31 heeft besloten aan het eind van het seizoen afscheid te nemen van doelman René Remie.

René Remie moet dit seizoen Arjan Kok voor zich dulden. Een reserverol is voor een ambitieuze keeper als René moeilijk te accepteren. Reden voor de Almeloër voor komend seizoen op zoek te gaan naar een nieuwe club en uitdaging.

Excelsior'31 wenst René Remie alle succes bij het vinden van een club waar hij wekelijks zijn kwaliteiten kan etaleren.

Kalender icoon vrijdag 21 januari 2011 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers