Flets Excelsior helpt ACV aan overwinning (foto's & samenvatting geplaatst)

Foto bij Flets Excelsior helpt ACV aan overwinning (foto's & samenvatting geplaatst)

Flets Excelsior helpt ACV aan overwinning (foto's & samenvatting geplaatst)

Klik hier voor 84 foto's (copyright www.excelsior31.nl) 

Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie en interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)



Reactie Simon Baysoy



Reactie Rob Snijders



Door Martin Klaassen

Na de domper en het als karige ervaren punt tegen Flevo Boys, was het tegen ACV zaak om het goede gevoel over het vertoonde spel mee te nemen in de eerste thuiswedstrijd. De ploeg uit Assen beleefde een valse start van de competitie door de Drentse derby met 1-2 van promovendus HZVV te verliezen. Excelsior’31-trainer Rob Snijders veranderde ten opzichte van vorige week niets aan de opstelling. Gradus Hempenius is nog niet beschikbaar. Op de bank zitten: Mart Nieuwenhuis, Mark Breukink, Dylan Vosskühler, Patrick Gerritsen en Kevin Troost.

Wie pakt wie op, loopt in welke zone. Er werd in de beginfase door de spelers van beide elftallen veel rondgekeken. De tactische invulling van zowel Excelsior’31 als ACV heeft weinig weg van de klassieke 4-4-3 of 4-4-2. Het schoof op het veld wat moeilijker in elkaar, waardoor het spel rommelig was. Met het balbezit werd weinig gedaan. Interessant werd het pas na een minuut of 25. Excelsior’31 had in deze fase wat meer de overhand. Na een half uur spelen kreeg de thuisploeg een mooie mogelijkheid.



Cem Köse dribbelde op links langs zijn tegenstander, gaf voor en vond Niek Davina. De aanvallende middenvelder kon maar net bij de bal komen. Zijn inzet ging naast het doel van Ben Wormmeester. In minuut 33 was Köse het eindstation na een combinatie over veel schijven. De bal lag op het beslissende moment niet voor zijn geliefde linker voet, waardoor de aanval in schoonheid strandde.

In de 36e minuut ging het op het middenveld mis in de passing. Het was een foutje waar ACV wel raad mee weet. De Assenaren schakelden snel. Aanspeelpunt Danny Menting werd aangespeeld. De spits stuurde op zijn beurt zijn snelle collega-aanvaller Edu De Jonge Rosa diep. De linkeraanvaller stond binnen een paar tellen alleen voor Arjan Kok en schoot de bal hard en hoog binnen: 0-1. Het laatste opvallende moment voor rust speelde zich af in het strafschopgebied van ACV. Cem Köse ging naar de grond, na een verdedigende actie die niet helemaal slaagde. Scheidsrechter Vredevoogd liet doorspelen.

Na de thee ging Excelsior’31 nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Het spel speelde zich meer af op de helft van ACV. Ook Patrick Gerritsen kwam er voorin bij. Het lukte de 11 van Rob Snijders echter niet het publiek mee te krijgen. Het spel was flets en oogde niet altijd even geïnspireerd. Wat bijvoorbeeld opvalt is dat de sterkhouders van vorig seizoen: topscorer Hakim Ezafzafi en Excelsior’31’s Speler van het Jaar Joran Pot ver verwijderd zijn van hun topvorm. Ezafzafi was in zijn acties weinig gelukkig. Pot, die Excelsior’31 met zijn spel een positieve impuls kan geven, liet zich weinig zien. ACV werd nauwelijks uit de comfortzone gehaald.

De inspanningen hadden wel de 1-1 tot gevolg. Melvin Velthuis kreeg, na schermutseling voortvloeiend uit een hoekschop, de bal voor de voeten. Wormmeester had geen antwoord op de inzet. Excelsior’31 kreeg in de 75e minuut de ultieme kans om een voorsprong te pakken. Een uitval; waarbij Patrick Gerritsen, Hakim Ezafzafi en Cem Köse betrokken waren, werd slecht uitgespeeld. De aanvallers speelden elkaar te lastig aan, waardoor de combinatie te ver werd doorgevoerd en het niet tot een doelpoging kwam.

De gelijke stand leek vervolgens het einde te gaan halen. ACV kroop toch wat meer uit hun schulp. Dat bleek voor de blauwzwarten een goede keuze. De druk op Excelsior’31 (die niet eens zo groot was) zorgde voor cruciale fouten bij de thuisploeg. In de 86e minuut was het Danny Menting die de 1-2 binnen kon tikken. Jonah van der Werf maakte het, na nog koddiger voorwerk van de Excelsioren, het feest voor ACV compleet.

Excelsior’31 – ACV 1-3  (0-1)

Doelpuntenmakers:

36. 0-1, Edu de Jonge Rosa
66. 1-1, Melvin Velthuis
86. 1-2, Danny Menting
90. 1-3, Jonah van der Werf

Gele kaarten:

Jonah van der Werf (ACV), Simon Baysoy, Hakim Ezafzafi (Excelsior’31)

Opstellingen:

Excelsior’31: Arjan Kok, Patrick Jurgens, Jurriaan Seppenwoolde, Melvin Velthuis, Simon Baysoy, Amanuel Isa (61. Patrick Gerritsen), Niek Davina, Joran Pot, Michel Gerritsen Mulkes (72. Mark Breukink), Cem Köse, Hakim Ezafzafi

ACV: Ben Wormmeester, Guus de Vries, Jelle Wagenaar, Imre de Jonge (28. Jonah van der Werf), John van Dalen, Haaije Feenstra, Nick Westebring (80. Firosan Ademi), Thomas Metzemaekers, Edu de Jonge Rosa, Richard Mulder (62. Haris Dzelilovic), Danny Menting

Kalender icoon zondag 13 september 2015 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers