Excelsior'31 maakt het onnodig spannend (1-2) (samenvatting geplaatst)

Foto bij Excelsior'31 maakt het onnodig spannend (1-2) (samenvatting geplaatst)

Excelsior'31 maakt het onnodig spannend (1-2) (samenvatting geplaatst)

Klik hier voor 193 foto's (copyright www.excelsior31.nl)

Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof en Thijs Nieuwenhuis




Reactie Arjan Kok 



Reactie Rob Snijders



Reactie Philip Agteres

 

Door Martin Klaassen

Zowel Excelsior’31 als DOS’37 hebben niet de gewenste droomstart van de competitie. De Vriezenveense promovendus is nog puntloos en kreeg vorige week thuis tegen Harkemase Boys maarliefst 9 treffers om de oren. Excelsior’31 heeft slechts een punt, terwijl er veel meer inzat.



Excelsior’31-trainer Rob Snijders voerde geen wijzigingen door in zijn startformatie. Op de bank van Excelsior’31: Wilco Nieuwenhuis, Danny Schoenmaker, Dylan Vosskühler, Gradus Hempenius en Patrick Gerritsen.

“Hup, hup, hup”, spoorde Hakim Ezafzafi zijn teamgenoten al vroeg in de wedstrijd aan. Vlot de bal van voet naar voet en met veel beweging het DOS’37 lastig maken. Dat was het plan van aanpak. Waar Excelsior’31 een offensief DOS had verwacht, trof het een elftal dat zich, wellicht nog met de afstraffing tegen Harkema in het achterhoofd, afwachtend opstelde. Excelsior’31 had een percentage balbezit waar zelfs Ajax nog jaloers op zou worden.

Met dit balbezit ging Excelsior’31 best aardig om. In de beginfase gingen de actie vaak over rechts. Daarbij was een belangrijke rol weggelegd voor Simon Baysoy. Met passes in de diepte en het opstomen langs de zijlijn was de jongeling, wiens spel al weken in positieve zin opvalt, vaak betrokken.

Het eerste doelpunt kwam, na mislukte doelpogingen van Hakim Ezafzafi en Amanuel Isa in de 21e vanuit een dode spelsituatie. Melvin Velthuis kopte uit een hoekschop van Ezafzafi knap langs doelman Rik van de Belt. Het is voor de centrale verdediger zijn tweede doelpunt van het seizoen. Na de openingstreffer was het vertrouwen aan de bal nog een stukje groter. De controle deed denken aan deze van de openingswedstrijd tegen Flevo Boys.

Wat wel duidelijk is, is dat uitvoering van de dit seizoen nieuw aangemeten speelstijl, nog meer oefening vergt. Het aanvalspel heeft nog verfijning in de uitvoering nodig. Dat lieten de mislukte combinaties en het geregeld buitenspel staan zien. Michel Gerritsen Mulkes had voor rust een uitstekende kans de 0-2 te maken. Hij schoot tegen de DOS'37-doelman aan.

Na rust lukte het Excelsior’31 niet om het spelniveau van voor de rust voort te zetten. DOS’37 deed op het veld enkele omzettingen. Daar ging Excelsior’31 niet goed mee om. De ploeg had de bal korter in het bezit. Het niveauverschil was echter nog steeds erg groot. DOS’37 had behoorlijk wat overtredingen nodig om het aanvalsspel van Excelsior’31 een halt toe te roepen.

De lelijkste overtreding was van oud-Excelsior’31 speler Maarten Smit. Hij kwam met een forse tackle op Hakim Ezafzafi op de proppen. Ezafzafi moest met een pijnlijke knie de strijd staken, Smit kwam met geel goed weg.

Na 79 minuten werd het, na enkele uitvallen waarin het ontbrak aan een doeltreffend eind, eindelijk 0-2. Ditmaal was Melvin Velthuis niet de afmaker, maar de aangever. De sterk acterende verdediger stuurde Patrick Gerritsen de diepte in. Gerritsen, die uitstekend inviel, schoot de bal langs de uitgekomen DOS-doelman in het doel. Excelsior’31 maakte het zichzelf daarna weer eens onnodig moeilijk.

Het was fijn om te merken dat doelman Arjan Kok, die de voorgaande weken met moeizame optredens nogal eens de kop van Jut was, er stond op de momenten dat zijn ploeg hem nodig had. Hij straalde zelfvertrouwen uit bij zijn spelvoortzettingen, pakte een vrije trap klemvast en gooide zich voor de bal op het moment dat Thijs Houwing de bal in de korte hoek wilde de knallen.

Aan de 1-2, die uit een hoekschop viel kon Kok niets doen. Invaller Jan Meijerink kreeg alle ruimte om de bal in minuut 90 binnen te werken. Net voor het laatste fluitsignaal leek het nog mis te gaan voor Excelsior’31. De bal verdween in het Excelsior’31-doel nadat Arjan Kok de bal had losgelaten. Scheidsrechter Roeleveld had echter al geconstateerd dat er door Houwing een overtreding op Kok was gemaakt. Na een aantal gele kaarten vanwege protesteren was het laatste fluitsignaal daar.

Op basis van de wedstrijd was het een dik verdiende zege voor Excelsior’31. Dat het uiteindelijk weer een spannend slot werd, mag de equipe van Rob Snijders zich aanrekenen. De consternatie aan het eind was er nooit geweest als Excelsior’31 de wedstrijd in een eerdere fase had beslist.

De samenvatting van de wedstrijd van Excelsior’31 TV volgt in de loop van het weekend.  

DOS’37 – Excelsior’31: 1-2 (0-1)

Doelpuntenmakers:

21. Melvin Velthuis 0-1
79. Patrick Gerritsen 0-2
90+1. Jan Meijerink 1-2

Opstellingen:

DOS’37: Rik van de Belt, Dennis Boshoeve, Maarten Smit, Thijs Houwing, Douwe Koebrugge (90. Esra Bolte), Leo Scheepmaker (67. Kevin Coenraad), Sander Souverijn, Lennard Mulderij, Jaap Mulderij, Stefan Huiskes, Dennis Broekate (85. Jan Meijerink)

Excelsior’31: Arjan Kok, Patrick Jurgens, Jurriaan Seppenwoolde, Melvin Velthuis, Simon Baysoy, Amanuel Isa (82. Danny Schoenmaker), Michel Gerritsen Mulkes, Niek Davina, Joran Pot, Cem Köse (67. Patrick Gerritsen), Hakim Ezafzafi (78. Gradus Hempenius)

Kalender icoon zaterdag 19 september 2015 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers