Excelsior’31 <11 verliest de finale van ATC’65 <11

Foto bij Excelsior’31 <11 verliest de finale van ATC’65 <11

verslag door coach Ninos Baysoy
Opstelling Excelsior'31 onder 11:
Tim S, Philip, Nick, Julian, Tim B, Ruben, Ismail, Tijmen, Mart, Daan en Jilmer.
Wissels: Stef, Jarmo en Jesse

Excelsior’31 en Atc’65 onder de 11 mochten de finale spelen bij Atc’65. Het was Excelsior die niet al te best begon aan de wedstrijd en zo was het Atc die in de 3e minuut op voorsprong kwam 1-0. Excelsior probeerde het op te pakken na dit doelpunt, maar dit lukte nog niet echt. Pas na 10 minuten kwam Excelsior echt toe aan voetballen.

Dit werd beloond door een doelpunt van Julian den Butter 1-1. Na dit doelpunt was het Excelsior dat het initiatief nam en het betere van het spel had. Mart Zwiers mocht nog net voor het einde van de 1e helft de 1-2 maken. Hiermee staat hij bovenaan in de topscorelijst van de competitie <11. Hierna gingen we rusten.

Hierin werden de aandachtspunten weer gegeven door de trainers. Ook de punten die niet zo goed gingen in de afgelopen helft, werden even aangehaald om deze te verbeteren in de komende 2 helften. Ook werden er een aantal spelers gewisseld. Tim S verliet het veld voor Stef, Jilmer eruit voor Jesse en Ismail eruit voor Jarmo.

In deze 2e fase van de wedstrijd was Excelsior sterk aan het voetballen. Ze zaten er overal kort op en dit resulteerde in prima omschakelmomenten. Daarnaast waren ze op het middenveld dominant aanwezig en konden ze via de zijkanten mooie aanvallen opzetten. Wat Excelsior zich had kunnen verwijten was dat ze zich zelf niet hebben beloond met een doelpunt. Dit was echt doodzonde gezien de kansen wat Excelsior had gecreëerd.

In de 3e helft werd er ook gewisseld. Stef, Julian en Mart verlieten het veld en in het veld kwamen Tim S, Jilmer en Ismail.
In deze 3e helft lieten we totaal niet zien wat we in de 2e helft hebben laten zien. Het druk zetten en het overal kort op zitten deden we niet.

Kansen hebben we ook niet gecreëerd, kortom zo goed we het in de 2e helft deden, zo slecht ging het in de 3e helft. Daarom mocht Atc de 2-2 maken en leek het af te gaan op penalty’s. Helaas voor Excelsior was dit niet het geval en Atc mocht de winnende maken en dat was tevens de eindstand. 3-2!

Atc’65 die een wisselbokaal in ontvangst nam en daarmee kampioen was geworden van de competitie onder de 11. Uiteindelijk is het toch heel leerzaam geweest om aan deze competitie te mogen deelnemen, zodat de jongens alvast wennen aan de regels en hoe ze moeten spelen volgend seizoen in de D-jeugd.

Dit was de 2e editie van dit evenement en volgend jaar zullen we hoogstwaarschijnlijk weer deelnemen en dan hopen we wel te winnen.