Zaalvoetballers Excelsior’31 behouden 100% thuisscore tegen Drienerlo

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 behouden 100% thuisscore tegen Drienerlo

Gisteravond hebben de zaalvoetballers van Excelsior’31 de derby tegen de studenten van VV Drienerlo met 5-1 gewonnen. Grote man was opnieuw ‘klavertje Vier’ Arnoud Baan, die voor de vierde maal dit seizoen vier doelpunten maakte! Door deze overwinning stijgt Excelsior’31 weer naar de tweede plek op de ranglijst in de Hoofdklasse F en voert het de druk op koploper ABC/Hekwerk weer een klein beetje op en doet het goede zaken in de strijd om een plek in de nacompetitie. Hiervoor zal het waarschijnlijk bij de eerste vier ploegen op de ranglijst moeten eindigen.

Met Henk Lankamp op de plek van de nog steeds geblesseerde Maarten Postma (Jos Bruggink zal volgende week na lang blessureleed weer aansluiten bij de selectie) begon Excelsior’31 voortvarend aan de wedstrijd. Het was Arnoud Baan die de score opende met een harde schuiver middels zijn befaamde linkerbeen. Voor rust kreeg Excelsior’31 het echter moeilijk en scoorde VV Drienerlo de verdiende gelijkmaker. Na een gele kaart voor Henk Lankamp vlak voor de rust lukte het de studenten niet om op voorsprong te komen en gingen beide ploegen met een 1-1 tussenstand de rust in.

Tijdens de theepauze was het leider Alidus ter Harmsel die opperde om meer druk vooruit te gaan zetten. Coach John Baas stemde hier mee in en dit pakte goed uit. Opnieuw op aangeven van Gerald Keizer was het Arnoud Baan die de 2-1 scoorde. Na een dubieuze gele kaart voor VV Drienerlo scoorde Sander Kwinteberg de verlossende 3-1, waarna de wedstrijd gespeeld was. Excelsior’31 counterende nog tweemaal vlijmscherp en uiteindelijk stond er een ietwat geflatteerde uitslag van 5-1 op het scorebord.

Volgende week speelt Excelsior’31 opnieuw een thuiswedstrijd. In de Reggehal zullen dan om 20:00 uur de degens worden gekruist met HZC/Veltkamp Tweewielers uit Hattem. Excelsior’31 heeft nog wat goed te maken tegen deze ploeg, omdat de uitwedstrijd verloren ging tegen de huidige rode lantaarndrager.

Doelpunten Excelsior’31: Arnoud Baan 4x, Sander Kwintenberg

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Willard Baan (keeper), Gerald Keizer, Agassi Daneljan, Henk Lankamp, Harmen van der Maat, Sander Kwintenberg, Gilano Samangoen, Arnoud Baan.
Coach: John Baas
Leider: Alidus ter Harmsel
Cameraman: Jan Nijkamp (Multi-video)