Excelsior'31 na rust langs HHC Hardenberg (3-0)

Foto bij Excelsior'31 na rust langs HHC Hardenberg (3-0)

Excelsior'31 na rust langs HHC Hardenberg (3-0)

* De fotoreportage (copyright www.excelsior31.nl) volgt in de loop van woensdag...

* De samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door Leon Simons (voice-over) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)
Excelsior'31 - HHC Hardenberg 3-0 (0-0)
66. Hielke Penterman 1-0
75. Hielke Penterman 2-0
78. Frank Gerritsen Mulkes 3-0

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier (46. Wilco Nieuwenhuis), Pim ten Have (67. Yilber Haverslag), Daan Ligtenberg (46. Joost Krijns), Niek Averesch (46. Lucas van Beek), Simon Baysoy (46. Tom Smoes), Amanuel Isa (46. Stefan Maat), Michel Gerritsen Mulkes (67. Jasper Groothuis), Boy Boeloerditi (46. Hakan Sandicki), Jasper Groothuis (46. Carlos Lopes Macedo), Menno Kamphuis (46. Frank Gerritsen Mulkes), Yilber Haverslag (46. Hielke Penterman / 85. Simon Baysoy). 

Opstelling HHC Hardenberg 1/2: Jorn-Jan van de Beld, Yimis van Leeuwen, Job Kremer, Gerwen Reinders, Herman Dam, Ryan Snelders, Justin Lambers, Derian Reinders, Rens van Benthem, Walter Dias Nzasi, Xaver Slot. Wisselspelers: Lamberink, Nijboer, Overweg, Hamberg en Nijland. 

* verslag door Thijs Nieuwenhuis
Excelsior'31 is de voorbereiding gestart met een oefenduel tegen HHC. De Tweede Divisionist uit Hardenberg kwam met een combinatieteam van het eerste en tweede elftal naar Rijssen. Trainer Peter Wesselink kon beschikken over 17 eerste elftalspelers, aangevuld met Lucas van Beek, Hakan Sandicki en Frank Gerritsen Mulkes uit Excelsior'31 JO19-1. Gerald Pas, Stijn Beverdam en Niek Davina ontbraken vanwege blessures. Mirko Zwiers, Jasper Veltkamp, Jurriaan Seppenwoolde, Hakim Ezafzafi en Cem Köse zijn nog afwezig i.v.m. vakantie. 

Ondanks de tropische omstandigheden, die het voetballen op de kunstgrasmat alles behalve aangenaam maakte, waren beide ploegen niet van plan er een potje zomeravondvoetbal van te maken. Met name Excelsior'31 was fel in de duels en bij balverlies was de drang er om de bal zo snel mogelijk weer in bezit te krijgen. Excelsior'31 had in de eerste helft zeker een aantal goede mogelijkheden. Yilber Haverslag, Jasper Groothuis, Boy Boeloerditi en Pim ten Have kregen kansen op de openingstreffer, maar het bleef 0-0. 

Na rust zagen we aan Rijssense kant veel nieuwe namen. Een daarvan was Carlos Lopes Macedo, die na een fantastische steekpass van Stefan Maat, Hielke Penterman in stelling kon brengen. De ervaren goalgetter sloot maandag pas aan bij de groep, maar is het scoren natuurlijk niet verleerd, 1-0. 

Tien minuten later wederom een prima uitgespeelde aanval van de rood-witten. Yilber Haverslag speelde Frank Gerritsen Mulkes in, die met een hakje Hielke Penterman vrij zette voor de keeper van HHC. Het werd zijn tweede treffer tegen de club waar hij in het verleden mooie tijden beleefde in de Topklasse, 2-0. 

De 17-jarige Frank Gerritsen Mulkes gaf even later ook nog even zijn visitekaartje af. De aanvaller scoorde met een fantastisch afstandschot van zo'n 35 meter de 3-0. Een wereldgoal! 

De oefenwedstrijd leek dan ook mooi te eindigen. Tot het moment dat Hielke Penterman in botsing kwam met HHC-doelman Jorn-Jan van de Beld. De aanvoerder van Excelsior'31 in de tweede helft moest voortijdig het veld verlaten.

Gescoord werd er vervolgens niet meer en zo boekt Excelsior'31 de eerste overwinning in de voorbereiding op seizoen 2018/2019. Zaterdag staat in Oldenzaal de volgende oefenwedstrijd gepland. Dan is Zondag Derde Divisionist Quick'20 de tegenstander, het team met voormalig Excelsior'31-verdediger Tom Brummelhuis in de gelederen. Let op! Het duel begint al om 11.00 uur. 

* Klik hier voor een overzicht van de voorbereiding van Excelsior'31 1 

 

Kalender icoon woensdag 8 augustus 2018 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Ontwerp en realisatie door: Bandwerk internet- en reclamebureau