Koppositie voorlopig uit zicht voor Excelsior'31 2 na nieuwe nederlaag

Foto bij Koppositie voorlopig uit zicht voor Excelsior'31 2 na nieuwe nederlaag

* Verslag met dank aan Thijs Nieuwenhuis

Excelsior'31 2 speelde zaterdag de topper tegen Sparta Nijkerk 2. Voor de wedstrijd had Sparta Nijkerk 2 punten meer dan de Rijssenaren. Beide teams staan in de top vijf van de ranglijst.

In de eerste helft kwamen de bezoekers al snel op een 0-1 voorsprong. Na 6 minuten werd een fout bij Excelsior'31 2 genadeloos afgestraft. Excelsior'31 2 leek snel wat terug te willen doen, maar het geluk ontbrak bij een aantal goede mogelijkheden. Daarna bleef Sparta Nijkerk 2 de betere ploeg en kreeg het aan het einde van de eerste helft een aantal goede mogelijkheden op de 0-2 en 0-3, maar Excelsior'31 2 kwam goed weg en het bleef 0-1.

Na rust kwam Excelsior'31 2 sterker de kleedkamer uit, maar toch kwam Sparta Nijkerk 2 na een kwartier op 0-2, na wederom een fout van de Rijssenaren. Via Frank Averesch en de keeper van Sparta Nijkerk 2 werd het nog 1-2, maar verder kwam Excelsior'31 2 niet. Sparta Nijkerk 2 kreeg nog wel een rode kaart, die kwam op naam van voormalig Go Ahead Eagles-aanvaller Patrick Maneschijn.

Na de bekeruitschakeling tegen Enter Vooruit 2 en de nederlaag in de competitie tegen DETO 2 verliest Excelsior'31 2 nu voor de derde keer op rij. De koppositie is voorlopig uit zicht, het staat vijfde op de ranglijst met zeven punten achterstand op koploper AZSV 2. Volgende week zaterdag een nieuwe wedstrijd met nieuwe kansen. Dan speelt Excelsior'31 2 uit tegen csv Apeldoorn 2, aanvang 12.30 uur.

Excelsior'31 2 - Sparta Nijkerk 2 1-2 (0-1)