Foto bij Excelsior'31 2 sleept met tien man een punt uit het vuur tegen SDC Putten 2 (2-2)

* Verslag met dank aan Thijs Nieuwenhuis

Excelsior'31 2 speelde zaterdag tegen SDC Putten 2. De Rijssenaren zijn na vier nederlagen en een gelijkspel in niemandsland beland. Het staat zevende op de ranglijst, de subtop is uit zicht en ook voor degradatie hoeft men niet te vrezen. Tegenstander SDC Putten 2 heeft nog wel een aantal punten nodig om niet in de problemen te komen voor wat betreft de nacompetitie.

De ploeg van trainer Daniël Holtman begon uitstekend aan het duel, de eerste mogelijkheden waren voor Yilber Haverslag en Frank Gerritsen Mulkes. Na een kwartier spelen opende Jasper Veltkamp op fantastische wijze de score. De 'nummer 10' kapte een tegenstander uit op de zestien en schoot de bal vervolgens snoeihard in de kruising, 1-0.

Daarna kreeg ook SDC Putten goede kansen op de gelijkmaker. Die viel vlak voor rust dan ook, uit een vrije trap kon een speler van SDC Putten in alle vrijheid simpel binnen tikken, 1-1.

Na rust moest Excelsior'31 2 al vrij snel met tien man verder. Carlos Lopes Macedo pakte zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. Niet veel later werd de opgave voor Excelsior'31 2 nog groter, toen SDC Putten de 1-2 maakte. Ondanks een mannetje minder bleef Excelsior'31 2 strijden. Bram Lier stak in de 74e minuut het veld over en gaf de bal af aan Maarten Baan, die vanuit de draai binnenschoot, 2-2. Daar bleef het bij.

Excelsior'31 2 pakt een puntje met tien man en kan daar gezien het wedstrijdbeeld best tevreden mee zijn. Met nog drie duels op het programma is het einde van de competitie in zicht en staan er voor Excelsior'31 2 weinig tot geen belangen meer op het spel. Het blijft zevende staan op de ranglijst, met vijf punten achterstand op de nummer zes Berkum en drie punten voorsprong op de nummer acht Veensche Boys. 11 mei is de volgende wedstrijd pas weer voor Excelsior'31 2, dan gaat het op bezoek bij Berkum 2. Daarna volgt nog een thuiswedstrijd tegen OWIOS 2 op 18 mei (14.30 uur op De Koerbelt) en op 25 mei speelt het de laatste wedstrijd uit tegen Veensche Boys 2.

Excelsior'31 2 - SDC Putten 2 2-2 (1-1)
15. Jasper Veltkamp 1-0