Open brief bestuur Excelsior'31 aan leden

Foto bij Open brief bestuur Excelsior'31 aan leden

Open brief bestuur Excelsior'31 aan leden

Beste Excelsioor,

Na de meest recente persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge kunnen we vaststellen dat er dit kalenderjaar niet meer in competitieverband wordt gevoetbald. De jeugd kan nog trainen en onderlinge wedstrijden spelen, maar dit zit er voor de senioren op korte termijn niet in. Volgens de voorschriften mag weliswaar in groepjes van maximaal twee personen worden getraind, maar dat maakt volwaardig trainen onmogelijk.

Daar komt een ander vervelend feit bij. Twente behoort op dit moment tot de zwaarst getroffen coronaregio’s. Dit legt een verantwoordelijkheid op ons allemaal. Willen wij het aantal besmettingen omlaag brengen, willen we de zorg niet overbelasten en willen we onze kwetsbare plaatsgenoten niet in gevaar brengen, dan dienen we niet de randen van de regels op te zoeken. Dan moeten we juist extra voorzichtigheid betrachten.

Het sociale voetballeven is net als in het voorjaar dus tot stilstand gekomen. Het clubhuis is dicht, de kleedkamers zijn gesloten, het bruisende leven op de zaterdagochtend is niet meer zichtbaar. Dat spijt ons net zo zeer als het jou spijt. Daar komt bij dat de financiële gevolgen echt merkbaar worden. Dat is nu even niet het belangrijkste – het gemis van onze clubcultuur weegt zwaarder – maar het is wel een kwestie die vroeg of laat op de agenda komt.

We kennen Excelsioren als mensen die niet bij de pakken neerzitten. Ze kijken met een optimistische blik naar de toekomst. Echte Excelsioren zijn groot in verscheidenheid maar nog groter in hun eenheid. Samen staan we sterk, 1800 man/vrouw in getal. Voor ons is het duidelijk: na regen komt zonneschijn, eens wapperen de vlaggen weer als vanouds op de Koerbelt.

Als bestuur denken we dezer dagen aan iedereen die de gevolgen van corona heeft ondervonden en zeker wensen wij hen die in de toekomst worden getroffen alle sterkte toe bij het herstel. Het jaar 2020 heeft ons geconfronteerd met een ziekte en een verschijnsel die deze generatie niet kent. Maar zoals onze (voor)ouders zich oprichtten na oorlogen en crises, zo zullen wij dat ook doen

Wij hopen dat de poorten van de Koerbelt in 2021 spoedig heropend kunnen worden. Aarzelend, maar in de geest van onze mooie club en ook in de geest van ons clublied waarvan de tekst stamt uit 1946:

Steeds gaan wij saam ten strijde

Staan trouw elkaar terzijde…

Wij wensen jou alle gezondheid toe en hopen je in 2021 weer te mogen ontvangen op onze Koerbelt.

Het bestuur van SV Excelsior’31

Harald Eertink
Jerry Heijink
Johan Ligtenberg
Richard Nijland
Sandra Schulenburg
André Vis

Kalender icoon donderdag 5 november 2020 18:52 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers