Achter: Johan Wessels, (85e min. Jurgen Siemerink), Wim Oosthoek, Michel Gerritsen-Mulkes, Ruben Schalk
Midden: Bram Bemboom, (75e min. Ninos Baysoy), Maarten Smit, Dylan Siemerink
Voor: Rutger Geerling, Marco Stegeman, Yorick Calkhoven (46e min. Maikel Mirza)

1-3 Maarten Smit
2-3 ROHDA
3-3 ROHDA
3-4 Marco Stegeman

Excelsior'31 A1 heeft een zwaar bevochten overwinning binnen gehaald, bij ROHDA Raalte A1. Vooraf hebben we dan ook aangegeven dat het een moeilijke middag zou gaan worden, de ploeg uit Raalte staat immers onderaan, met maar één schamel puntje.

We hadden de groep van tevoren dan ook gewaarschuwd dat ROHDA Raalte er absoluut geen wedstrijd van wil maken.
 Dit bleek ook wel vanaf de 1e minuut, ROHDA Raalte zakte ver terug, zette hun formatie af en toe in een handbalformatie, op eigen helft.

Hier gingen we de 1e helft dan ook matig mee om, door te snel de eindbal te spelen en onvoldoende een situatie te creëren op het middenveld, zodat ROHDA moest uitstappen en ruimte zou onstaan.
 Doordat Excelsior'31 te snel de lange bal hanteerde was ROHDA in de 1e helft ook gevaarlijker dan Excelsior'31 uit de counter, hierdoor kwamen we ook op een 1-0 achterstand, wat knullig verdedigen was en ook niet echt sterk keeperswerk.

Excelsior'31 speelde dan ook een zeer matige 1e helft. Speelde te onzorgvuldig, op het zeer matige hoofdveld van ROHDA Raalte. Uit een schot, ver uit de 2e lijn, maakte Bram Bemboom dan ook de verrassende 1-1. Daar was dan ook alles mee gezegd over de 1e helft. Op een fantastisch afstandschot, uit de 2e lijn, van Dylan Siemerink na, die de keeper van ROHDA uitstekend uit het doel plukte.

In de rust heb ik dan ook aangegeven dat we veel meer geduld moesten opbrengen om ROHDA uit de tent te lokken. Op de juiste momenten de eindbal spelen, de juiste momenten indribbelen, en langer en zorgvuldiger op balbezit spelen. We gaven aan dat we veel eerder druk moesten zetten op de tegenstander, waarbij de onderliggende afstanden verdedigend kleiner moesten worden.

In de 2e helft startte Excelsior'31 dan ook prima, speelde sterk in balbezit, ROHDA kwam er in deze fase niet meer aan te pas. We speelden zorgvuldig en sterk positiespel en pakten de momenten vanuit de rust goed op. We maakten dat ook vlot de 1-2 door goed door te dekken op de verdediging van ROHDA Raalte, waarbij Marco Stegeman werd vrij gespeeld, één op één met de keeper, hij ronde het beheerst af.

Excelsior'31 zette door en bleef heel aardig voetballen, de 1-3 was dan ook wel een hele fraaie. Maarten Smit, die aan de rechter kant drie man uitspeelde en daarna de bal in de verre hoek deponeerde, 1-3. Ja en dan denk je ‘geen vuiltje aan de lucht, we zitten op rozen’.

Dit hebben we de laatste weken vaker gezegd. Het is dan ook onvoorstelbaar dat hetzelfde ons weer overkomt. Terwijl we hier veel over gesproken hebben, uit een dooie spelsituatie geven we kinderlijk de 2-3 weg en ineens was het weer een wedstrijd.

ROHDA geloofde er weer in en Excelsior'31 had het moeilijk met deze tegenslag.
ROHDA ging dan ook aanvallend spelen, schoof een extra speler door naar het middenveld en creëerde hierdoor een overtalsituatie op het middenveld. Ze maakten dan ook een fantastisch doelpunt, precies door het hart van onze verdediging, onvoorstelbaar! 3-3, daarom.

Hierna geloofde Excelsior'31 er opeens toch weer in en zette vol druk op ROHDA Raalte. In blessuretijd viel toch de verdiende 3-4, door miscommunicatie in de verdediging van ROHDA Raalte.

Marco Stegeman profiteerde hier optimaal van en schoot de bal dan uit een lastige hoek prima binnen.
 Eindstand 3-4. Al met al een verdiende overwinning, maar de 1e helft was absoluut onvoldoende, in de 2e helft hebben we een half uur prima gevoetbald, maar moeten leren van onze fouten.

Op naar volgende week met gelukkig weer een voetballende ploeg tegenover ons Quick'20. Dat ligt ons toch wat beter, spelen tegen voetballende ploegen.

Maar als we in de top mee willen blijven spelen, zullen we toch beter moeten gaan spelen, met alle respect, tegen de mindere ploegen. Dan kijkend naar de ranglijst: toch weer een plaatsje gestegen, we staan op een knappe 2e plaats.

Het kan nog weer een mooi seizoen worden, maar voetballend moet het absoluut weer beter.