Excelsior 1 wedstrijd voor het einde veilig

Excelsior 1 wedstrijd voor het einde veilig

In een wedstrijd dat te boek stond als een zgn. degradatiewedstrijd heeft Excelsior '31 zich veilig gespeeld voor weer een seizoen in de hoofdklasse. Het was de laatste thuiswedstrijd van onder andere Jarno Beltman en Peter Scheppink in het eerste elftal.

Karakteristieken:
Excelsior '31 - ONS Sneek 0-0

73' geel Hung Pham (ONS Sneek)
84' geel Niels Hoekstra (ONS Sneek)

Opstelling Excelsior '31:
Van Hoof, Van Pijkeren, Beltman, Lamberink, Smids, Boksebeld, Hoekstra, Zwollo, Brugge (79' Michels), Leferink (81' Scheppink), Janssen (Stel)

Opstelling ONS Sneek:
Warrink, Oppedijk, Pruiksma, De Wagt, Pham, Jellema (79'Hoekstra), De Meer (64' Knevelman), Heerschop, Haarman, Van Zwol, De Bruin (86' Van de Wal)

Scheidsrechter: C. Prooi
Assistenten: Vonk en Bultsma
Toeschouwers: 600

Verslag Jannes Boerman:

Excelsior’31 heeft zich met een gelijkspel tegen (mede)degradatiekandidaat ONS uit Sneek verzekert van opnieuw een jaar hoofdklasse-voetbal. Na een seizoen vol met blessures en schorsingen verliep ook de laatste thuiswedstrijd moeizaam. 

Trainer Dennis Demmers had de beschikking over een bijna volledig fitte selectie. Alleen Amanuel Isa ontbrak door een schorsing en doelman Vicente F. Hesselink was (in deze belangrijke fase van de competitie) afwezig in verband met een vakantie.

Na het debacle vorig week in Zwolle tegen Be Quick’28 was 100% inzet vereist, dat waren de spelers wel aan de supporters verplicht, en gelukkig kon Excelsior’31 dat nog 1 keer opbrengen. Maar hoogstaand was het allemaal niet wat beide ploegen de toeschouwers lieten zien.

Excelsior’31 viel gedoseerd aan en weigerde, begrijpelijke wijze, in de counter van ONS Sneek te lopen en de Sneekers misten gewoonweg de kwaliteit om het Excelsior’31 lastig te maken. Toch kwamen er enkele kansen voor de Rijssenaren. Zo werd een doelpunt van Sjors Brugge randje buitenspel afgekeurd en kreeg de mee opgekomen Stef Lamberink een goede schietkans na voorbereidend werk van Niki Leferink.

Pas 1 minuut voor rust wist ONS Sneek daar in aanvallend opzicht wat tegenover te stellen maar de kopbal van Albert Jan van Zwol verdween naast het doel.

Gelijk na rust waren ook de betere kansen voor Excelsior’31. Sjors Brugge knalde voorlangs en een inzet van Nick Hoekstra werd met de vingertoppen tot corner verwerkt door doelman Niek Warrink. Maar nog steeds geen doelpunt, dus bleef ONS Sneek hoop houden. En geholpen door af en toe knullig uitverdedigen aan Rijssense kant hadden de Sneekers ook zomaar kunnen scoren.

Tom Haarman knalde over nadat John van Pijkeren de bal in zijn voeten kopte en even later deed Stef Lamberink dit nog eens dunnetjes over. Haarman zette de bal nu voor en in de scrimmage die volgde trof ONS Sneek via de vuisten van Dominique van Hoof de paal. Nadat ook Albert Jan van Zwol weigerde een presentje van de Excelsior’31 verdediging uit te pakken doofde langzaam het geloof in een overwinning bij ONS Sneek en speelde Excelsior’31 de wedstrijd uit.

Geluk dus voor Excelsior’31 dat niet de indruk wekte een eventuele achterstand goed te kunnen maken.

Zo werd na negentig minuten een doelpuntloos gelijkspel over de streep getrokken en mede door de uitslagen op andere velden was dit voldoende voor handhaving in de hoofdklasse.

Kalender icoon zaterdag 2 mei 2009 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers