Boeiend oefenduel eindigt in remise

Klik hier voor de reportage van 123 foto's, van Excelsior'31 - Quick'20

Klik hier voor de video(wedstrijd)analyse van Excelsior’31 trainer/coach Dennis Demmers. Ook dit keer mét (bewegende) wedstrijdbeelden, gemaakt door
Thijs Nieuwenhuis

RIJSSEN – Excelsior’31 heeft de eerste fase van de voorbereiding, met het oefenduel tegen Quick’20, afgesloten met een 2-2 remise.

Ook de reserves van Excelsior'31 speelden dinsdagavond een oefenwedstrijd. De mannen van trainer/coach Roeland ten Berge versloegen Tubantia 2 met 5-1.

Vanaf a.s. komend weekend gaat het voor de eerste selectie van Excelsior'31 'om het echie', met bekerduels tegen respectievelijk HSC'21 (zaterdag, om 17.15 uur 'uit'), WSV (dinsdag, om 19.30 uur 'thuis') en SC Enschede (volgende week zaterdag, om 17.00 uur 'uit').

De Oldenzalers kwamen reeds in de 4e minuut op voorsprong, door een fraaie schuiver van grote afstand, van Kevin Winkelhuis. Excelsior'31 goalie Arjan Kok, tegen de zon inkijkend, had het nakijken, 0-1. 7 Minuten later stond het weer gelijk, na een fraaie vrije trap van Niek Davina (zie foto).

In de 38e minuut nam Quick’20 voor de 2e keer de leiding, opnieuw door Kevin Winkelhuis, 1-2. In het laatste kwartier van het duel kreeg Excelsior'31 steeds meer grip op de Oldenzalers. Vlak voor tijd scoorde Gerald Janssen dan ook de verdiende gelijkmaker, 2-2.