Oorwassing voor Excelsior'31 A1 tegen FC Twente B1

Excelsior’31 A1 komt duidelijk tekort tegen FC Twente B1
wedstrijdverslag door Excelsior'31 A1 coach Marc Lobbert
RIJSSEN - Excelsior’31 A1 heeft dinsdagavond de oefenwedstrijd van FC Twente B1 met 0-6 verloren. Excelsior’31 A1 begon gehavend aan deze wedstrijd en had vanaf het begin weinig in te brengen tegen FC Twente B1.

Vanaf het begin speelde FC Twente een hoog tempo vanuit een goed en sterk positiespel, met veel bewegende/lopende mensen vanuit het middenveld.

Tevens zette FC Twente B1 bij balverlies vol druk op de bal, waardoor Excelsior’31 A1 niet aan het voetballen kwam en zodoende weer snel balverlies leed.
 Zo keek Excelsior’31 A1 ook al snel tegen een 0-1 achterstand, doordat FC Twente vlot druk zette op de opbouw van Excelsior’31.

Hierna bleef FC Twente goed voetballen en creëerde een aantal goede mogelijkheden, maar wist deze niet te verzilveren.
 Gedurende de 1e helft kwam Excelsior’31 A1 wat beter in het spel en kreeg een klein overwicht op het middenveld, in deze fase creëerde het een aantal goede mogelijkheden, maar wisten deze niet in doelpunten om te zetten.

Ruststand: 0-1

In de rust hebben we afgesproken om het verdedigend beter neer te zetten om zodoende meer grip te krijgen op de lopende mensen vanuit het middenveld (en de wedstrijd). Dit pakte echter zeer slecht uit, FC Twente bleef uit goed positiespel spelen met een hoog tempo, tevens was het vanavond niet de avond van Excelsior’31.

De ene na de andere aanval volgde op het doel van Excelsior’31 A1. De een nog mooier dan de ander, het was echt tegenhouden in de 2e helft, voor Excelsior’31 A1.
 FC Twente wist de score dan ook naar een 0-6 te brengen met een aantal fantastisch doelpunten en perfect opgezette aanvallen. In deze fase stond het verdedigend niet goed, bij Excelsior’31 A1.

Het had zo maar in dubbele cijfers kunnen eindigen, maar keeper Patrick Loohuis wist zijn ploeg voor erger te behoeden. In de 2e helft wist Excelsior’31 maar weinig op de helft van FC Twente te voetballen en werd op alle fronten afgetroefd.

Eindstand: 0-6

Al met al een grote nederlaag tegen een uitstekende tegenstander, maar wat wij gisteravond hebben laten zien - in aanvallend- maar zeker in verdedigend opzicht is echt onvoldoende.

Zaterdag tegen koploper Be Quick 1887 zal er absoluut uit een ander vaatje getapt moeten worden!