Zaalvoetbal Excelsior 1 wint 2e wedstrijd op rij

Vrijdagavond hebben de zaalvoetballers van Excelsior een zeer spectaculaire overwinning behaald tegen Drienerlo. Een schijnbaar kansloze achterstand van 1-3 werd door drie treffers in acht minuten van John Lubbers tenietgedaan; 4-3.  Het was alweer de tweede overwinning op rij voor Excelsior.

De Sint deed afgelopen zaterdag pas zijn entree in Rijssen, maar het was de avond ervoor al pakjesavond in sporthal de Stroekeld. Het publiek werd getrakteerd op een zinderende zaalvoetbalthriller. Gerald Keizer opende het bal met een volley na een mooie crosspass van Arsenin Rodriguez.

De voorsprong verdween echter als sneeuw voor de zon. Topspeler John Lubbers, net terug gekomen uit Luik voor werkzaamheden, leek de Belgische pinten en patatten niet goed te hebben verwerkt. Met de rust keek Excelsior tegen een 3-1 achterstand aan.

Coach Murat Yerlikaya posteerde na de rust John Lubbers van de verdediging naar de aanval en dit bleek een gouden zet. Vlak na rust schoot hij een directe vrije trap via de keeper in het doel. De scheidsrechter had echter niet gezien dat de keeper de bal had aangeraakt en keurde de zuivere treffer af.

De aansluiting bleef uit en het leek een schier onmogelijke opdracht voor Excelsior te gaan worden tegen Drienerlo, dat vorig jaar nog uitkwam in de Eredivisie.

Toen brak echter het ‘Riessens Kwarteer’ aan en werden de rollen omgedraaid. Twee jaar geleden maakte John Lubbers drie doelpunten in een helft in de kampioenswedstrijd tegen Marktzicht en werd een 4-2 achterstand uiteindelijk omgezet in een 5-4 overwinning.

Dit kunststukje herhaalde hij afgelopen vrijdagavond. Eerst benutte hij een man-meer situatie door de bal verwoestend tegen het net te schieten. Daarna tikte hij een intrap uiterst beheerst binnen.

Beide partijen leken zich hierna te verzoenen met een gelijkspel in deze derby, maar Lubbers dacht er anders over. Hij kogelde een vrije trap van iets over de middenlijn kiezelhard in de bovenhoek  en de tweede overwinning voor Excelsior was een feit.

Opstelling Excelsior'31:
Ruud Kreijkes (keeper), Arnoud Baan, Arsenin Rodriguez, Gerald Keizer, Alidus ter Harmsel, John Lubbers, Rene Dangremond, Agassi Daneljan.

Coach: Murat Yerlikaya
Grensrechter: Daan Kreijkes