Nipte nederlaag voor zaalvoetballers Excelsior’31 tegen HSC'21

Woensdagavond hebben de futsallers de uitwedstrijd bij HSC in Haaksbergen met 4-2 verloren. De voorsprong van 2-1 na rust bleek niet genoeg tegen deze aanvallend sterke tegenstander.

Vlak voor tijd, met een 3-2 achterstand, kon Excelsior niet profiteren van een man-meer-situatie en kreeg het in de slotminuut ook nog de 4-2 om de oren.

Zonder Jos Kreijkes en John Lubbers was Excelsior op deze ongebruikelijke speelavond was Excelsior afgereisd naar Haaksbergen. Het begon goed met kansen voor Arnaud Baan en Gerald Keizer. De eerste kans voor de thuisploeg lag er echter direct in, al dient het wel gezegd dat het een bijzonder fraai schot van afstand was.

Excelsior speelde echter goed en bleef kansen afdwingen. Na een prachtige combinatie met Agassi Daneljan was het aanvoerder Alidus ter Harmsel die bal diagonaal inschoot. Omdat beide ploegen voor rust niet meer scoorden was de ruststand 1-1.

Na de rust kwam Excelsior twee minuten met een man minder te spelen, omdat Rene Dangremond een gele kaart kreeg. Arnaud Baan jaagde een verdediger van HSC dusdanig op dat hij de bal pardoes in eigen doel schoot en daarmee Excelsior op voorsprong. Met nog een kwartier te spelen begon Excelsior te geloven in een overwinning.

HSC was echter aanvallend sterk met enkele creatieve spelers. Excelsior werd teveel onder druk gezet en de gelijkmaker en 3-2 volgden snel. Vier minuten voor tijd kreeg een speler van HSC een gele kaart en kreeg Excelsior een uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker te forceren.

Dit gebeurde echter niet en toen beide ploegen weer compleet waren en Excelsior alles of niets speelde, scoorde HSC nog eenmaal, waardoor de 4-2 eindstand een feit was.

Excelsior kan steeds langer mee tegen goede tegenstanders en zal dit jaar nog zeker een aantal verrassende uitslagen gaan noteren.

Opstelling Excelsior'31:
Ruud Kreijkes (keeper), Arnoud Baan, Arsenin Rodriguez, Gerald Keizer, Alidus ter Harmsel, Rene Dangremond, Agassi Danellian.

Coach: Murat Yerlikaya
Grensrechter: Daan Kreijkes