Zaalvoetballers Excelsior’31 spelen gelijk tegen koploper Gonemo

Donderdagavond hebben de futsallers van Excelsior’31 met 3-3 gelijk gespeeld tegen de koploper van de hoofdklasse Gonemo Redox.  Na een uitstekende eerste helft leidde de thuisploeg met 3-1. De gasten uit Winterswijk kwamen echter sterk terug en in de slotseconde moest Excelsior alsnog een gelijkspel toestaan.

Vanaf het begin speelde Excelsior bijzonder sterk en speelde het de beste eerste helft van dit seizoen. Via een prachtige uithaal via de onderkant van de lat van Sander Kwinteberg kwam Excelsior op 1-0. Hierna kon zijn broer Robert Kwinteberg uiteraard niet achterblijven en hij scoorde beheerst de 2-0. Na een doelpunt uit een individuele actie van Gonemo en een treffer van John Lubbers was de ruststand 3-1. Tussendoor verzuimde Excelsior om de nekslag uit te delen na een gele kaart voor de gasten.

In de tweede helft speelde Excelsior vanuit een gesloten verdediging om de aanvallen van Gonemo op te vangen. Via snelle counters bleven de beste kansen echter voor Excelsior. De Kwinteberg-brothers en John Lubbers lukte het echter niet om de genadestoot te geven. Hierna drong Gonemo sterk aan en scoorde het de aansluitingstreffer en raakte het diverse malen de paal of stond keeper Willard Baan zijn mannetje. In de slotseconde was het Wim Brinks die op gruwelijke wijze een eigen doelpunt maakte. Extra zuur, aangezien hij juist bijzonder op dreef is de laatste weken met onder andere drie doelpunten in het uitduel met PFC in Apeldoorn.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 10 februari. De tegenpartij heet dan De Tegenpartij.

Selectie Excelsior: Willard Baan (keeper), Alidus ter Harmsel,  John Lubbers, Wim Brinks, Agassi Daneljan, Jos Kreijkes, Robert Kwinteberg, Sander Kwinteberg.
Coach: Murat Yerlikaya
Man in de hoek: Gerald Keizer