Excelsior ’31 2 verzuimt voorsprong uit te bouwen

Excelsior ’31 2 verzuimt voorsprong uit te bouwen

HHC Hardenberg - Excelsior'31 2 2-2

Opstelling Excelsior’31 2:

Remie; Smids, Eertink, Siemerink, van Pijkeren, ten Hove, Van der Berg, Kwintenberg, Smit 

(70. Bart Slagman), Janssen, Baan.


Bijzondere statistiek: Gerald Jansen nam vandaag het 100e doelpunt van Excelsior’31 2, dit seizoen, voor zijn rekening. Hierbij gaat het om zowel de officiële als niet officiële wedstrijden.

Kanttekening: onder het mom ‘liever laat dan nooit’ wordt Gerald Jansen aankomende week alsnog de buitenspelregel uitgelegd. 

Excelsior ’31 2 verzuimt voorsprong uit te bouwen
verslag door John van Pijkeren 
Waar wij de winter uitstekend waren doorgekomen, was het zaak deze lijn door te trekken in de competitie. HHC 2 moest het volgende slachtoffer worden, al waren wij ons zeker bewust van de kracht van HHC.

Ondanks een uiterst moeizame warming-up waarin wij van veld naar veld werden gestuurd, verschenen wij toch scherp aan de start. Uit een fraaie combinatie met Jelte v/d Berg rondde Maarten Smit 1-op-1 met de keeper koelbloedig af. 

Dit feit voltrok zich reeds in de 6e minuut.  Na de vroege voorsprong was het aftasten begonnen. Beide ploegen waren onrustig, wat veel duels op het middenveld opleverde. Dit werd gevoed door twijfel aan onze kant: gaan we door voor onze 2egoal of consolideren we onze voorsprong? 

Het meest gevaar van HHC 2 kwam voort uit de passing van de uistekende nummer 3, echter werden de aanvallen veelal in de kiem gespoord door onze buitenspelval, tot frustratie van alles wat HHC heet.

In de 34eminuut kregen wij het deksel op onze neus. Een makkelijk gegeven vrije trap lag hieraan ten grondslag. Deze werd vervolgens onberispelijk binnengeschoten, waar de binnenkant van de paal doelman René Remie kansloot liet, 1-1.

Het was zaak ons te herpakken en op zoek te gaan naar de nieuwe voorsprong. Dit leverde al snel een uitgelezen mogelijkheid op, maar gedragen door de wind eindigde het schot hoog in het vangnet. 

Na matige omschakeling van onze kant volgde direct een grote kans voor HHC 2. De uitstekend keepende René Remie had echter een prima antwoord, zoals vaker vanmiddag. 

In de rust werd duidelijk dat er absoluut meer te halen viel op sportpark de ‘Boshoek’. Vol goede moed werd door beide partijen de aanval gezocht, wat een open wedstrijd opleverde. 

In de 55e minuut was het raak. Na een goed uitgespeelde aanval kwam de bal uit de kluts bij Gerald Jansen. Na een fraaie redding op het eerste schot, moest de keeper zich bij de tweede poging gewonnen geven, 1-2.

Na een aantal discutabele buitenspelsituaties weigerde de scheidsrechter te reageren op het signaal van Dieks, met een duidelijke buitendoelpunt als resultaat, 2-2.  Weer moesten we ons herpakken, waarbij Dieks het verre van naliet om het team weer op te peppen.

Even leken we de weg kwijt, wat zich vooral uitte in een ongelukkig duel van Gerald Jansen met het hekwerk. Dit duel werd op punten beslist in het voordeel van het hekwerk.

Na de 2-2 werd de wedstrijd nog opener, waarbij een groot deel van het spel zich afspeelde in de zestien van beide partijen. Eerlijk is eerlijk, de beste kansen op de 3-2 waren voor HHC 2, maar wij bleken ook deze wedstrijd weer over een uitstekende keeper te beschikken.

Uiteindelijk mogen wij tevreden zijn met het gelijke spel. Volgende week ontvangen we Zutphen 2, op De Koerbelt. Hier willen we ons zowel voor vandaag, als voor de eerste wedstrijd tegen Zutphen revancheren. De uitwedstrijd tegen Zutphen ging met 2-1 verloren.



Kalender icoon zaterdag 5 februari 2011 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers