Excelsior’31 E1 grijpt nét naast finale toernooi FC Zwolle

Foto bij  Excelsior’31 E1 grijpt nét naast finale toernooi FC Zwolle

Excelsior’31 E1 grijpt nét naast finale toernooi FC Zwolle



* 97 Foto's 
(copyright www.excelsior31.nl) van Excelsior'31 E1 - Heerenveense Boys  

* Samenvatting van Excelsior'31 E1 - Heerenveense Boys, gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis  

* 72 Foto's (copyright www.excelsior31.nl) van Excelsior'31 E1 - Rohda Raalte 

* Samenvatting van Excelsior'31 E1- Rohda Raalte, gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis

* 60 Foto's 
(copyright www.excelsior31.nlvan Excelsior'31 E1 - Emmen 

* Samenvatting van Excelsior'31 E1 - Emmen, gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis



Excelsior’31 E1 toernooi FC Zwolle
Verslag gemaakt door coach Ninos Baysoy
Excelsior’31 E1 staat in de competitie bovenaan. We hebben 11 wedstrijden gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 1 verloren. Door deze resultaten zijn wij uitgenodigd samen met andere winterkampioenen uit de hoofdklasse om deel te nemen aan de Champions league bij FC Zwolle. Er waren 2 poules van 4 en alleen degene die bovenaan eindigt in de poule mag de finalewedstrijd spelen tegen de poulewinnaar van de andere poule.

We begonnen onze 1e wedstrijd tegen winterkampioen Heerenveense Boys.
Opstelling: 1: Tim, Philip, Julian, Nick, Jesse, Mart en Tijmen. Jarmo en Ruben die begonnen er even naast en in de E mag er door gewisseld worden, dus het zegt weinig als je wissel staat ook omdat iedereen evenveel speelt. We hebben Ruben Beunk van E2 er bij gekregen, omdat Daan Slots op wintervakantie was.

We begonnen zwak en ongemotiveerd aan de wedstrijd. Misschien had het te maken met dat de spelers moesten wennen om in een stadion te voetballen, want dit doe je niet wekelijks. Vervolgens pakten we het aardig op, want we konden elkaar wat makkelijker vinden en durfden iets meer vooruit te spelen. Dit resulteerde in een doelpunt gemaakt door Tijmen Agteresch in de laatste minuut van de 1e helft.

In de 2e helft ging het al een stuk beter vergeleken met de 1e helft. We speelden de bal wat sneller rond en verdedigend stond het sterk, want de tegenstander creëerde weinig kansen. Halverwege de 2e helft zorgde Mart Zwiers voor de 2-0 door 1 op 1 op de keeper af te lopen en deze voorbij te spelen.

Conclusie: Slap begin, maar achterin sterk. Vervolgens kwamen we wat beter in ons spel en door 2 doelpunten te maken, hebben we deze wedstrijd gewonnen. Nog 2 te gaan.



De volgende wedstrijd was tegen Rohda Raalte, wat absoluut geen verkeerd team was.
Opstelling: Tim, Philip, Julian, Nick, Ruben, Jarmo en Jesse. Mart en Tijmen begonnen er even naast.

Dit was een wedstrijd waarin wij lieten zien waar we veel op trainen. We speelden de bal snel rond, we konden elkaar uitstekend vinden met af en toe 1 keer raken. We waren gevaarlijk o.a. uit dooiespel momenten. Jesse die de cornerballen gevaarlijk indraaiden zorgde daarmee ook voor de 1-0 hij draaide de bal vanaf de achterlijn (cornerbal) er in een keer in. We bleven goed spelen en ook achterin stond het ijzersterk.

Doordat het sterk stond konden de verdedigers wat vaker opkomen. Dit resulteerde in de 2-0 van Philip van Horssen. Dit was een goal van wereldklasse, hij schoot de bal van een behoorlijke afstand diagonaal over de keeper in de kruising (zie filmpje van Thijs Nieuwenhuis). We bleven aanvallen en ook Nick Schuitert maakte zijn doelpunt, door een fout van de keeper. 3-0. De 4-0 was een eigen goal, maar doordat Ruben een vrije trap nam en deze gevaarlijk indraaide, maakte het niet uit wie de bal zou aanraken, omdat de kans groot was dat deze erin zou gaan.

Conclusie: goede wedstrijd gespeeld met mooi voetbal waar Excelsior’31 E1 voor staat. Tot nu toe 2 wedstrijden gespeeld dus 6 punten (6 doelpunten voor en 0 tegen).



Onze laatste wedstrijd is tegen Emmen. Zij hebben ook 2 wedstrijden gewonnen en aangezien zij een beter doelsaldo hebben was een gelijk spel onvoldoende om de finale wedstrijd te mogen spelen.
Opstelling: Tim, Philip, Julian, Nick, Jarmo, Mart en Tijmen. Jesse en Ruben begonnen er even naast.

Voor aanvang van de wedstrijd hadden we er alle vertrouwen in op een positieve afloop, maar dat was tijdens de wedstrijd niet te zien. Het leek alsof we een beetje bang waren voor de tegenstanders. Emmen speelde sterk en liet prachtig voetbal zien door o.a. te counteren met 1 keer raken. Daarnaast hadden ze een aantal spelers die het verschil kunnen maken. Dit was spijtig voor ons, ook omdat we te veel respect hadden voor de tegenpartij.

We kwamen al vroeg achter door te slap te verdedigen 0-1. We konden het daarna nog niet helemaal oppakken, want we creëerden weinig kansen. Dit was tevens ook de ruststand met 0-1 achter dus. In de tweede helft lieten we ons wat vaker zien, maar dit leverde geen grote kansen op. De 0-2 kon daarom ook niet uitblijven. Door een fout in het hart van de verdediging maakte Emmen de 0-2. We zakten niet in en gingen met meer risico voetballen dit kan goed en slecht uitpakken, maar doordat Ruben Beunk de 1-2 mocht maken na een fraaie actie van Jesse Baan hadden we wat meer geloof.

Diezelfde Jesse kreeg nog een dot van een kans, maar door goed uitkomen van de keeper werd het helaas geen 2-2 en geen hectische slotfase. Doordat we dus veel risico namen ook achterin, omdat we moesten winnen viel de bal bij ons in de goal. 1-3 verloren.

Conclusie: doordat we niet met overtuiging hebben gevoetbald hebben we ons zelf te kort gedaan. Dat betekent niet dat we gelijkwaardig aan Emmen waren. Zij waren zichtbaar een maatje te groot voor ons.



Al met al een leuk toernooi om ook op een hoog niveau te presteren. Dit is ons vrij goed gelukt en ik ben dan ook tevreden over het spel van wat we hebben laten zien. Maandag gewoon weer trainen en goed trainen zodat we in februari weer fris kunnen starten aan de competitie.

Excelsior’31 E1 grijpt nét naast finale toernooi FC Zwolle

ZWOLLE - Excelsior’31 E1 heeft zaterdag een prima indruk achtergelaten, op een toernooi voor E-teams, in het Oosterenk stadion van de organiserende FC Zwolle. Excelsior’31 E1 startte wat verkrampt aan het 1e duel, tegen Heerenveense Boys E1. Mogelijk was men wat onder de indruk om voor het eerst in een heus stadion te voetballen. Zonder groots te spelen werd er desondanks een verdiende 2-0 overwinning behaald, door de mannen van coach Ninos Baysoy.



Excelsior’31 E1 gooide in het 2e duel alle remmen los en maakte bepaald indruk tegen Rohda Raalte E1. Met wervelend voetbal (én schitterende doelpunten!) werden de Hanzestadbewoners rigoureus aan de kant gezet, 4-0. Met name de treffer van verdediger Philip van Horssen was van grote schoonheid.



Eén van de beste spelers van het FC Zwolle toernooi, de nummer 10 (en aanvoerder) van Emmen E1

In de 3e poulewedstrijd trof Excelsior’31 E1 in Emmen E1 de zwaarste tegenstander. Excelsior’31 moest dit duel wel winnen, want de Drenten hadden een beduidend beter doelsaldo, dan de Rijssenaren (ondanks de +6 van Excelsior’31).



Een overwinning heeft er tegen Emmen geen moment ingezeten, moet je eerlijk bekennen. Emmen was immers overduidelijk een maatje te groot. Toch had een stunt er zeker ingezeten wanneer Jesse Baan, bij een 2-1 stand in het voordeel van de Emmenaren, alleen voor de Emmen keeper, doel had weten te treffen. Hij strandde echter op deze prima goalie.

Sterker nog, amper luttele seconden later lag de 3-1 achter de kansloze Excelsior’31 doelman Tim Schulenburg en was het duel daarmee in feite gespeeld.



Aangezien er maar één ploeg (per poule) doorging naar de finale was Excelsior’31 E1, door de nederlaag tegen Emmen, uitgeschakeld. Geen schande natuurlijk, immers de rood/witten hebben een prima indruk achter gelaten en bij vlagen uitstekend voetbal laten zien.

Kalender icoon zondag 8 januari 2012 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers