Foto bij Excelsior'31 vergeet Barendrecht vroegtijdig de nekslag te geven (0-1) (samenvatting geplaatst!)

Klik op de TV voor de uitgebreide samenvatting van 'Barendrecht - Excelsior'31', gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis.

Opstelling Excelsior'31:
Arjan Kok, Andreas David, John Lubbers, Maurice Bartelds, Jan Borghuis (46. Kevin Siemelink), Dennis Rosink, Niek Davina, Nigel Michels (81. Kevin Winkelhuis), Gradus Hempenius, Robert Wilens en Gerald Ten Hove (75. Amanuel Isa)

Opstelling Barendrecht
Mark Zegers, Ivan Almeida, Stanley Husen, Reinhard Breinburg, Ryan Holman, Ramon Salas,Mark V/d Boogaart (80. Sandvliet), Christian Opschoor (66. Falkenstein), Kerem Yilmaz, Marvin V/d Pluim, Yoeri Rombouts (65. De Lange)

Barendrecht - Excelsior'31 0-1 (0-0)
56. Robert Wilens 0-1
62. Andreas David mist penalty

n.b. Barendrecht speler Reinhard Breinburg kreeg in de 62e minuut rechtstreeks rood.

Excelsior'31 hervat competitie met zege
Bron (tekst en bovenstaande archieffoto): klik hier
BARENDRECHT – Topklasser Excelsior’31 deed in en tegen Barendrecht wat het moest doen: winnen. Robert Wilens scoorde de enige goal. Het eerste deel van de wedstrijd kende weinig hoogtepunten. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. Maurice Bartelds kopte na twintig minuten uit een corner in de handen van de doelman. Excelsior kwam daarna iets beter op dreef en kreeg de beste kans van de eerste helft. Nigel Michels mikte op de lat.

Na de pauze was het wel raak voor de bezoekers uit Rijssen. Robert Wilens scoorde tien minuten na rust. Ook Barendrecht raakte daarna de paal. Vervolgens had Excelsior de score moeten verdubbelen, maar Andreas David faalde vanaf de stip. Breinburg (Barendrecht) werd bij de actie die daaraan vooraf ging uit het veld gestuurd.

Aanstaande dinsdag speelt Excelsior'31 in Almelo een extra oefenduel tegen zondag 1e klasser PH, om 19.45 uur.

Klik hier voor een reactie van Excelsior'31 coach Dennis Demmers, na afloop, op RTV Oost

Barendrecht nipt onderuit
Bron: klik hier  (tevens reactie van Barendrecht coach Jack v/d Berg
Topklasser Barendrecht blijft in de hoek waar de klappen vallen. Zaterdag ging de ploeg van trainer Jack van den Berg opnieuw onderuit. Ditmaal was Excelsior '31 op eigen veld met 1-0 te sterk.Geheel onterecht was die nederlaag overigens niet. De Barendrechters waren met name in de eerste helft de onderliggende partij. Excelsior '31 wist het lichte overwicht echter niet om te zetten in doelpunten, waardoor er een 0-0 ruststand was te noteren.

In de tweede helft kwam de ploeg uit Rijssen dan toch langszij. De Excelsior-spits kon vrij gemakkelijk intikken. Na die openingsgoal kwam Barendrecht ook nog eens met tien man te staan. Reinhard Breinburg kreeg de rode kaart en Excelsior '31 een strafschop.

Mark Zegers keerde de penalty echter.

Vrijdag 23 januari:
Bron: klik hier
RIJSSEN – Excelsior’31 gaat in de eerste speelronde na de winterstop op bezoek bij het laaggeklasseerde Barendrecht. Een tegenstander die zal moeten komen waardoor er voor de Rijssenaren kansen liggen, weet John Lubbers (uiterst links, op de bovenste foto). ‘We hebben de twee wedstrijden die we tijdens de winterstop hebben gespeeld goed doorstaan. Het is voor ons nu zaak ons zo snel mogelijk volledig veilig te spelen. Ik denk dat we daar 35 of 36 punten voor nodig zullen hebben. Wanneer dat eenmaal is gelukt, kunnen we vrijuit gaan spelen.’

Over het uiteindelijke doel is Lubbers duidelijk: ‘Wanneer we bij de bovenste acht eindigen, hebben we het gewoon heel goed gedaan. Je moet niet vergeten dat we door het vertrek van Karim Chengachi en Christiaan Cicek misschien wel 25 doelpunten hebben ingeleverd. De jongens die er nu staan doen het heel goed, maar het maakt onze prestatie tot dusver wel des te knapper. We hebben een vrij jonge ploeg, spelen ook nog wel eens wisselvallig. We zullen volwassener in ons spel moeten worden.’

Hoewel Lubbers wel kan spelen, is hij niet helemaal pijn vrij. ‘Ik heb wat last van mijn rug. Dat komt doordat we telkens op andere velden spelen. Met name de wisselingen tussen kunst- en natuurgras zijn niet goed voor mijn rug. Ik hoop binnenkort weer helemaal fit te zijn.’