Geld voor bouwplannen Excelsior'31 en AV Rijssen

Foto bij Geld voor bouwplannen Excelsior'31 en AV Rijssen

Geld voor bouwplannen Excelsior'31 en AV Rijssen

RIJSSEN - Met 193.000 euro subsidie en een even zo grote renteloze lening van de gemeente zegt Excelsior’31 genoeg middelen te hebben om nieuwbouw van een tribune met kleedkamers rond te krijgen. Leden kunnen 6 maart hun visie geven op de nieuwe plannen.

In een eerder stadium lukte het de club niet om de financiën rond te krijgen voor de bouw van een tribune met kleedkamers á 1,7 miljoen euro. ‘Plan twee’ is vier ton goedkoper en volgens Voortman financieel haalbaar. „Het plaatje is nagenoeg rond. Uiteraard moeten de leden wel eerst akkoord gaan voor er een schop in de grond gaat.”

Op sportpark De Koerbelt wordt er dit jaar niet alleen gebouwd bij Excelsior’31. Ook atletiekvereniging (AV) Rijssen kreeg van de gemeente subsidie om haar accomodatie onder handen te nemen. Met de toegekende 33.500 euro aan subsidie en een even zo grote renteloze lening is voorzitter Frans Nawijn dik tevreden. Het geld zal besteed worden aan de bouw van een eigen krachthonk. „We willen inspelen op de behoeften van onze leden. Zij worden steeds professioneler. Een eigen krachthonk sluit daar bij aan. Zo hoef je niet meer bij een sportschool aan te kloppen.”

Bron: dagblad TC Tubantia

Kalender icoon donderdag 23 februari 2012 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers