Foto bij Excelsior'31 beloften onder 11 met 4-0 te sterk voor DOS'37 (foto's en samenvatting geplaatst!)

Excelsior'31 onder 11 - DOS'37 onder 11 (eindstand 4-0), 62 foto's

Klik op de TV voor een samenvatting van deze wedstrijd, gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis

Excelsior’31 < 11 - Dos’37 < 11 4-0
Verslag door coach Ninos Baysoy
Donderdag stond de wedstrijd Excelsior’31 onder 11 – Dos’37 onder 11 op het programma. Ons uitgangspunt is dat de spelers een leerdoel voor zichzelf opstellen en na de wedstrijd bekijken we dan of ze dit hebben gehaald. Uiteraard wennen ze ook alvast aan het grote veld en met de nieuwe regels die erbij komen op een groot veld.

Opstelling 1e 20 minuten: 1. Tim S, 2. Nigel, 3. Philip, 4. Julian, 5. Ruben, 6. Ismail, 7. Jesse, 8. Tijmen, 9. Jarmo, 10. Daan, 11. Jilmer. Wissels: 12. Stef, 13. Nick, 14. Mart, 15. Tim B

In het begin van de wedstrijd was het vaak rommelig aan beide kanten, de bal werd niet vaker als 3 keer over gespeeld. Hierdoor ontstonden er veel omschakelmomenten, maar ook dit werd niet altijd goed uitgevoerd. We speelden vaak te kort bij elkaar en zelfs de spitsen gingen de bal ophalen, hierdoor werd de ruimte die we hadden nog kleiner. Al met al kunnen wij toch veel leerpunten uit deze 20 minuten halen.

Opstelling 2e 20 minuten:
1. Stef, 2. Nigel, 3. Nick, 4. Tim B, 5. Ruben, 6. Ismail, 7. Jesse, 8. Tijmen, 9. Jarmo. 10. Mart, 11. Jilmer. Wissels: 12. Tim S, 13. Daan, 14. Julian, 15. Philip

In het begin van de 2e helft ging het al een stuk beter. We gaven wat feller druk en speelden meer op de helft van de tegenstander, waardoor onze “voorstopper” wat meer kon inschuiven en wij een middenvelder vrij hadden op het middenveld, maar dit was alleen als wij de bal hadden. Mart Zwiers scoorde in de 2e minuut (1-0) door een goed schot en hij liet zien als je fel afjaagt en de bal afpakt er mogelijkheden zijn om te kunnen schieten.

Dos’37 was niet vaak te zien op de helft van Excelsior’31, maar af en toe door een counter kwamen ze er (ongevaarlijk) uit. In het verloop van deze 2e helft was het Excelsior’31 dat mooi voetbal liet zien.

Opstelling 3e 20 minuten:
1. Tim S, 2. Philip, 3. Nick, 4. Julian, 5. Tim B, 6. Nigel, 7. Jesse, 8. Ruben, 9. Mart, 10. Daan, 11. Ismail. Wissels: 12. Stef, 13. Jarmo, 14. Tijmen, 15. Jilmer

Dit was een uitstekende 3e helft aan de kant van Excelisor’31. In vergeleken met de vorige 2e helften was het tempo al een stuk hoger en waren de posities stukken beter ingenomen. Daarnaast speelden we de bal wat sneller rond. Mart Zwiers mocht zijn 2e doelpunt maken in de 3e minuut van de 3e helft.

In de 6e minuut was het een mooie aanval aan de kant van excelsior’31, door snel en goed rond te spelen was het Ismail Kaya die mocht aanteken voor de 3-0 door een assist van Mart.  Uiteindelijk werd het 4-0 door Jesse Baan en wederom een assist van Mart.

Conclusie: 1e helft wat minder gespeeld door niet al te goed samen te spelen en het druk zetten ging ook maar half. In de 2e en 3e helft was het een stuk beter. We hebben een aantal mooie aanvallen laten zien en het tempo werd ook aardig opgevoerd. Uiteraard zijn er nog altijd verbeterpunten en dat zijn punten waar we de volgende keer op gaan letten.