Excelsior'31 3 verzuimt zich te belonen tegen SC Enschede 2 (1-1)

Foto bij Excelsior'31 3 verzuimt zich te belonen tegen SC Enschede 2 (1-1)

Excelsior 3 strijdt tegen zichzelf in hitte
verslag door Robert Harbers
Zaterdag was de aftrap van het nieuwe seizoen voor Excelsior 3. Om 5 uur trapten we af op kunstgras, achter de kantine. We begonnen nogal onrustig en het was zoeken op het middenveld naar de juiste controle. Bij vlagen werd er zeer redelijk gespeeld. Dat resulteerde in een groot aantal kansen. De scherpte ontbrak aan onze kant in de hitte en er werd niet gescoord in de eerste helft.

De bekerwedstrijd werd door ons gebruikt om alle spelers aan het werk te zien. Voordeel in deze was dat door de nieuwe regels vijf keer gewisseld mag worden in officiële wedstrijden. Waar wij hier gretig gebruik van maakten kon Sportclub Enschede niet anders dan met dezelfde 11 spelers verder spelen omdat zij zonder wisselspelers waren vertrokken, richting de Koerbelt.

In de beginfase van de tweede helft was het even weer zoeken, mede omdat er een aantal positiewisselingen waren en 4 wissels. Desalniettemin waren er in de 2e helft ook nog een groot aantal kansen te noteren. Maar als je ze zelf niet scoort doet de tegenstander het wel. Door onoplettendheid wisten zij totaal tegen de verhoudingen in toch de 0-1 tegen de touwen te schieten.

We speelden weer bij vlagen goed voetbal in de tweede helft en dit leidde tot een aantal 100% kansen. In de 75e minuut wisten we toch de 1-1 binnen te schieten. Een voorzet van Jeroen Dangremond werd door Robert Harbers in de 16 aangenomen en uit de draai prachtig in de kruising geschoten.

Na dit doelpunt vervielen we gewoon weer in het patroon van kansen om zeep helpen. Waar wij eigenlijk al met 4 a 5 - 0 (of misschien wel meer)  voor hadden moeten staan stond het 1-1. Na in totaal 85 minuten gespeeld te hebben onder de tropische zon vond de scheidsrechter het welletjes en fluitte hij af.