Foto bij (samenvatting geplaatst!) Jeugdige brigade Excelsior'31 2 bindt ook SDCP aan zegekar

Opstelling Excelsior'31 2
:
Patrick Loohuis, Robin Schär, Gertjan Schultink, Marco Hopman (47. Niek Bakker), Johan Wessels, Reno Timmerman (47. Mo Ali), Remco Gombert, Jelte van der Berg, Marco ten Bolscher (47. Kevin Troost), Yorick Calkhoven en Stephen Jansen.

Niet ingevallen (wegens te vroeg affluiten van de scheidsrechter): Michel Goossen

Verslag door Patrick Loohuis
Om half 1 werd er afgetrapt en in de eerste 10 minuten stonden we niet goed achterin, de posities waren niet bezet zoals we het hadden afgesproken in de bespreking. Na 5 minuten kregen we meer controle over de wedstrijd en speelden we in een hoog tempo.

In de 16de minuut gaf Stephen Jansen  een steekbal op Robin Schär die na goed opkomen vanaf de rechterflank alleen voor de keeper kwam. Hij maakte koelbloedig af.

Nu was het zaak om snel de 2de goal te maken en dit gebeurde 3 minuten later. Ditmaal gaf Jelte vd Berg de steekbal door het hart van de verdediging van Putten en maakte Marco ten Bolscher het af.

Ook na deze doelpunten zetten we goed druk op SDC Putten die er niet meer uitkwamen. Zij speelden erg slordig en wij kwamen telkens weer snel in balbezit.

In de 27ste minuut stond Yorrick aan de linkerkant die zijn man goed uitspeelde en de bal voor gaf. De keeper van Putten had de bal vervolgens niet klem en Stephen Jansen maakte van deze mogelijkheid gebruik, 3-0.

Wederom goed druk met z'n allen leverde ook de 4-0 op. Een breedtepass van de rechtsback van Putten kon onderschept worden en Marco ten Bolscher kon zo richting de goal lopen, 4-0.

Tot aan de rust hadden we de controle en hebben we geen enkele doelpoging weg gegeven. In de rust was de trainer nog niet tevreden over het spel maar was blij met de 4-0 ruststand. De 2de helft moesten we zorgen dat we de 0 achterin hielden en dat we moesten proberen om weer snel tot scoren te komen.

In de 47ste minuut werd er 3x gewisseld aan onze kant. Dit kwam niet ten goede van het spel. We waren te snel van het balbezit af en daardoor verloren we de controle over de wedstrijd.

Eigenlijk kunnen we erg kort zijn over de 2de helft... Het was niet goed en mede door de vele wisselingen en de 4-0 tussenstand waren we niet in staat om dit weer buigen.

We hebben de 3 punten en de 0 achterin gehouden en dat was de doelstelling.

Volgende week spelen we om half 3 thuis tegen DZC uit Doetichem.