Zure nederlaag zaalvoetballers Excelsior'31 2 (samenvatting geplaatst)

Foto bij Zure nederlaag zaalvoetballers Excelsior'31 2 (samenvatting geplaatst)

Het tweede zaalvoetbalteam van Excelsior’31 heeft afgelopen donderdag de thuiswedstrijd tegen ATIK 1 uit Apeldoorn met 3-4 verloren. Beide teams zijn elkaars concurrenten in de strijd om handhaving in de Hoofdklasse G.

Na een matig begin, waarin Excelsior’31 weinig aan de bal was, kwam ATIK verdiend op een 0-1 voorsprong. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Excelsior´31 meer balbezit en creëerde het een aantal kansen. Vlak voor rust maakte Henk Lankamp met een subtiele hakbal de 1-1. Zwak optreden in de achterhoede van Excelsior’31 leverde even later wederom een voorsprong op voor ATIK; 1-2. Dit was tevens de ruststand.

Na rust begon Excelsior’31 beter dan de 1e helft. In deze periode scoorde Henk Lankamp de 2-2 en bracht Arend Baan met een snoeiharde punter de Rijssenaren voor het eerst op voorsprong; 3-2.
Excelsior’31 kreeg vervolgens twee goede mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar liet dat na. In het laatste deel van de tweede helft kreeg een speler van Excelsior’31 twee maal geel, wat tot twee keer toe een tijdstraf als gevolg had. ATIK wist in beide man-meer situatie te profiteren en scoorden hierin de 3-3 en de 3-4. Deze 3-4 (in de laatste minuut) was tevens de eindstand. Gezien het wedstrijdbeeld paste een gelijkspel beter bij deze wedstrijd, maar helaas.

Doelpuntenmakers Excelsior’31 2: Henk Lankamp (2) en Arend Baan

Selectie Excelsior’31 2: Marien Baan (k), Iede Ebeltjes, Lennart van de Maat, Gerard ten Berge, Henk Lankamp, Harmen Baan, Arend Baan en Niek Haase.
Coach / Leider: Ichtus Rahanra