Sparta Nijkerk 2 - Excelsior'31 2 1-0 (0-0)

Opstelling Excelsior'31 2:

Ruud Hofhuis (k), Robin Schär, Gertjan Schultink, Marco Hopman, Simon Baysoy, Johan Wessels, Stephen Janssen, Maarten Smit, Yorick Calkhoven, Jelte van der Berg en Gertjan Wilbers

Wissels:
Reno Timmerman, Ninos Baysoy, Mo Ali Jouglaf, Niek Bakker

Vandaag stond de wedstrijd tegen koploper Sparta Nijkerk op het programma. Na een busrit van een uur en een kwartier kwamen we aan in Nijkerk. In de bespreking werd gezegd dat we vanaf het begin druk moesten zetten.

We begonnen scherp en fel  aan de wedstrijd. Er werd goed druk gezet en we kregen daardoor ook een paar goede kansen, maar gescoord werk er helaas niet. Sparta Nijkerk werd alleen maar gevaarlijk uit standaardsituaties, waar Simon één keer van de lijn moest redden, maar verder kwam Sparta niet. Al had de nummer 5 van hun wel rood moeten hebben voor een tackle op Gertjan Schultink, waar bij hij in kwam met 2 benen gestrekt. Zelfs de spelers van Sparta waren verbaasd dat het bij geel bleef.

In de rust werd gezegd dat we goed voetbalden, maar nog meer druk moesten zetten op hun achterhoede. We begonnen vol zelfvertrouwen aan de 2e helft, maar meteen vanaf de aftrap kreeg Sparta een hele grote kans, maar die werd gelukkig gemist.

Daarna gingen wij weer door met ons spel van de eerste helft. Er zaten zeer goede aanvallen bij, maar helaas werd er nog steeds niet gescoord. We hadden het beste van het spel, het was ook een hoogstaande wedstrijd tegen (wat gerust gezegd mag worden) een zeer goede tegenstander, maar de goal bleef uit.

Sparta creëerde nu ook zeer goede kansen, die ze in de eerste helft niet hadden. Het was dus ook echt zo’n wedstrijd van ‘wie het eerst scoort, die wint’. Het was helaas Sparta dat scoorde.

In de 54ste minuut, na een klutsbal bij onze 16, ving de nummer 9 de bal op en schoot van buiten de 16 over de uitstekend keepende Ruud Hofhuis, 1-0. Wij gingen daarna gewoon door en kregen veel kansen maar de bal wilde er gewoon niet in.

In ongeveer de 70ste minuut ving Maarten Smit de bal op, na een verkeerde uittrap van de keeper, omdat deze onder druk werd gezet door Yorick Calkhoven. Maarten gaf een diepe bal op Marco Hopman, die daarna één op één met de keeper kwam en netjes binnen schoot. Maar de scheids keurde de goal af vanwege buitenspel. Op de beelden van cameraman Jan Nijkamp was echter te zien dat het absoluut geen buitenspel was. Maar ja, daar verander je dan niks meer aan. Helaas.

Daarna kregen we nog wel een paar kansen op de 1-1, Mo schoot zelfs nog van dichtbij tegen de lat, waarbij de bal via de paal uit het doel ging. Een 1-0 nederlaag die niet had gehoeven, maar helaas. Positief was dat het spel veelbelovend was, dat moeten we doorzetten en komen de punten vanzelf.