Excelsior'31 3 - Dos'37 2

Opstelling:
(K) Ruud Hofhuis, Niek Bakker, Arjan Schooten, Danny Spin, Simon Baysoy, Simon Kool, Stephen Jansen, Anton Asis(Leun Mensink), Jeroen Dangremond(Mathijs Zandvoort), Robert Harbers, Laurens Harbers(Tom Leusink).

Op 2de paasdag 2013 stond er een heuse topper op het programma. De mannen van Excelsior 31 3 kregen de virtuele koploper dos'37 2 op bezoek. De aftrap werd gedaan om 14.30 op een zonovergoten hoofdveld.

Vanaf de eerste minuut was het aftasten van de beide kanten. Toch had Excelsior'31 3 het betere van het spel en dat resulteerde in enkele kansen. In de 25ste minuut was het dan toch raak. Een ware Barcelona achtige aanval werd heerlijk met een boogbal in de verre hoek afgerond door Stephen Jansen 1-0. Ook tot aan de rust waren het de Excelsioren die het betere van het spel hadden tegen een fysiek sterke tegenstander. Rust 1-0

Net zoals de eerste helft was het weer aftasten van beide kanten maar de Rijssenaren wisten dat als ze scherp bleven de drie punten op de Koerbeld konden houden. Er werd doorgegaan met goed voetbal waar de tegenstander alleen met fysiek geweld antwoord op had. Er werden dan soms een harde duels uitgevochten maar een goed fluitende scheidrechter liet het allemaal toe. Dos 37 2 hanteerde steeds vaker een gevaarlijke lange bal maar Ruud Hofhuis hield met zeer knap keeperswerk zijn doel schoon. In de 80ste minuut was het verassend maar toch raak voor dos 37. Door een klutsbal op het middenveld kwam de bal in de voeten van de linksbuiten die zich niet bedacht en goed afrondde door de bal in de korte hoek te schieten 1-1. Zo als zo vaak dit seizoen leek het toch weer mis te gaan voor de Rijssenaren. Trainer Harry Beltman greep in door de beide buitenspelers vervangen voor frisse krachten Tom Leusink voor Laurens Harbers en Mathijs Zandvoort voor Jeroen Dangremond. Dit bleek een gouden zet te zijn want in de 88ste minuut werd Mathijs Zandvoort aan de rechterkant weggestuurd die met een harde bal de vrij gelopen Tom bediende. Tom plaatste de bal beheerst tegen de touwen 2-1.

Eindelijk weet excelsior 31 3 weer eens te winnen en doet belangrijke zaken in de competitie.

Aankomende zaterdag staat de wedstrijd tegen een directe concurrent op het programma. Er wordt dan uit gespeeld om 12.30 tegen Dos Kampen.

Verslag: Jeroen Dangremond