Excelsior’31 C1 – Avanti Wilskracht C1 1-1  (1-1)

1-0 Matthijs Seppenwoolde (pen.)
1-1 Avanti Wilskracht

Verslag door Excelsior'31 C1 coach Eelco Segers

Zaterdag was het weer zover, na 2 weken voorbereiding trad Excelsior’31 C1 aan tegen Avanti, de nummer 3 uit de competitie. Van te voren wisten we dat er veel heisa om heen zou zijn. Dit zou later ook blijken. Het publiek dat in grote getalen gekomen was, was er klaar voor en de wedstrijd kon beginnen.

C1 had het erg lastig met de tegenstander en kwam slecht aan voetballen toe. Na een tijdje kreeg Excelsior toch steeds meer grip op de tegenstander en na een goede aanval werd Yilber bereikt in de ‘16’, 2 spelers van Avanti zetten een tackle in waarbij de een de bal speelde en de ander de man en dus gaf de scheidsrechter terecht een penalty. Matthijs ging achter de bal staan en schoot de bal strak in de rechterhoek.

Echter had de scheidsrechter gezien dat de keeper te vroeg uit zijn goal kwam en moest de penalty over genomen worden. Wederom was het Matthijs die, dit keer in de andere hoek, de keeper kalm verschalkte. Een meevaller voor Excelsior, dat op een goede voorzet van Yilber (die net niet binnengelopen werd) na, niet veel had gecreëerd. Excelsior kon niet lang genieten van de voorsprong, nog geen 5 minuten later kon de aanvoerder van Avanti veel te makkelijk langs 4 man van Excelsior komen en de spits in stelling brengen die niet faalde, 1-1.

Dat was tevens ook de ruststand. In de rust werd verteld dat we geduldig moesten zijn en dat de kansen vanzelf wel kwamen. Vol goede moed kwam Excelsior de kleedkamer uit en was ondanks rommelig voetbal de bovenliggende partij in de 2e helft. Pas aan het eind van de 2e helft resulteerde dit in kansen voor C1. Na een goede actie van Matthijs over links, kreeg Tycho dé kans om voor leeg doel de 2-1 te maken. Echter miste hij waardoor het 1-1 bleef.

Excelsior bleef beter, zette goed druk en kreeg uiteindelijk een vrije trap mee. Mark ging achter de bal staan en raakte de bal helemaal verkeerd. Echter kreeg de keeper de bal die niet klem en liet hem los. Yilber en Matthijs waren er snel bij en Matthijs tikte uiteindelijk de 2-1 binnen. De ontlading en vreugde waren groot. Excelsior stond alweer op eigen helft opgesteld, als de scheidsrechter 2 minuten na de goal, de goal afkeurt.

Er zou volgens hem een overtreding op de keeper gemaakt zijn. Uit beelden blijkt dat dit totaal niet het geval was. De scheidsrechter, die een dramatische wedstrijd floot, zat er dus volledig naast. De woede bij de spelers van Excelsior was groot. De scheidsrechter floot daarna snel af en Excelsior hield dus ‘maar’ een punt over aan deze wedstrijd.

Excelsior’31 C1 staat ondanks dit gelijke spel nog steeds bovenaan met 1 punt voorsprong op de nummer 2, Victoria’28 C1. Komende zaterdag speelt Excelsior zijn laatste wedstrijd, tegen deze tegenstander. Bij winst of een gelijkspel is Excelsior’31 C1 kampioen.

Het spel zal beter moeten en de kansen afgemaakt om dit kampioenschap in de wacht te slepen.

Wij hopen dat we weer op u steun kunnen rekenen, ondanks dat deze wedstrijd in Enschede wordt gespeeld.