Valse start voor zaalvoetballers Excelsior’31 2 in competitie

Foto bij Valse start voor zaalvoetballers Excelsior’31 2 in competitie

Samenvatting Andarinyo 1 - Excelsior'31 2, met dank aan Jan Nijkamp

Het tweede zaalvoetbalteam van Excelsior’31 is afgelopen vrijdag de competitie in de Hoofdklasse G begonnen met een nederlaag. In Eerbeek was tegenstander Andarinyo 1, na een ruststand van 2-1, Excelsior’31 2 uiteindelijk met 5-3 de baas.

Na de winstpartij van afgelopen woensdag voor de beker tegen ZVV/Sparta , was de stemming in het Rijssense kamp optimistisch. Vol goede moed reisde men af naar Eerbeek. Excelsior’31 begon gretig aan de wedstrijd en creëerde al snel een paar goede kansen, maar helaas wist men deze niet te verzilveren.

Na circa vijftien minuten spelen was het Andarinyo dat de klok sloeg en Excelsior’31 vervolgens  continue achter de feiten aan liep. In een tijdsbestek van een paar minuten kreeg Excelsior’31 twee doelpunten om de oren. Uit een vrije trap, vlak voor rust, bracht Arend Baan de stand terug tot 2-1, wat tevens de ruststand was.

Na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld van Excelsior’31. Veel ging al mis bij de opbouw. Het inspelen, balaanname en meer van dat soort kleine basis dingen. Dit brak de jonge ploeg uiteindelijk op. Andarinyo maakte daar dankbaar gebruik van en liep uit naar 4-1. Door doelpunten van Henk Lankamp en Tom Kamphuis kwam Excelsior’31 met nog zeven minuten op de klok terug in de wedstrijd tot 4-3, maar kansen op de 4-4 kwamen er niet. Vlak voor tijd besliste Andarinyo de wedstrijd, zodat er uiteindelijk een 5-3 eindstand op het scorebord stond.

Een terechte nederlaag, maar wel een leerzame wedstrijd voor de ‘Jongens van Jan de Wit’. Aankomende donderdag speelt men haar eerste thuiswedstrijd. In sporthal de Reggehal is dan om 20.00 uur ATIK 1 de tegenstander.

Doelpunten Excelsior’31 2: Arend Baan, Henk Lankamp, Tom Kamphuis

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Geert-Jan Baan (keeper), Arend Baan, Niek Haase, Henk Lankamp, Rik Harbers, Remco Haan, Tom Kamphuis en Geert Slagman.

Coach: Jan Baan