Excelsior’31 2 zaal geeft zekere winst bijna uit handen

Foto bij Excelsior’31 2 zaal geeft zekere winst bijna uit handen

Samenvatting FC Eibergen 1 - Excelsior'31 2, met dank aan Jan Nijkamp

Gisteravond heeft het tweede zaalvoetbalteam van Excelsior’31 de derde competitiezege geboekt. Het tamelijk verzwakte eerste team van FC Eibergen kwam er 45 minuten niet aan te pas, maar wist in een rommelige laatste fase toch nog bijna een punt te pakken.

Het tweede team had enige mutaties ondergaan voor deze wedstrijd. Keeper Joost Overeem en speler Niek Haase, konden vanwege andere verplichtingen niet meedoen. Hun vervangers waren niet de minste, namelijk keeper Willard Baan en Jan Borghuis. Zij mochten deze avond hun kunsten vertonen.

Excelsior’31 begon goed aan de wedstrijd, en wist door sterk positiespel de tegenstander vast te zetten op de eigen helft. Dit leidde in eerste instantie niet tot grote kansen omdat de tegenstander het zeer klein en compact hield, en nauwelijks van de eigen helft af kwam. Het was Jan Borghuis die de ban brak en voor het openingsdoelpunt zorgde. Vanaf de linkerkant van het veld zette hij, met een voor hem kenmerkende actie, zijn directe tegenstander op het verkeerde been, waarna hij de bal hard diagonaal inschoot.

Dit was voor Excelsior’31 het begin van een periode met zeer veel kansen, die helaas om onverklaarbare redenen allemaal netjes om zeep geholpen werden. Toch wist Excelsior’31 vlak voor rust nog de 2-0 te maken. Geert Slagman, passeerde van het middenveld eenvoudig zijn directe tegenstander en schoot van afstand. Hoewel de sterk keepende keeper in eerste instantie nog een antwoord had op dit schot, moest hij zich bij de snoeiharde rebound van Remco Haan gewonnen geven.

In de rust gaf de nog ongeslagen coach, Ichtus Rahanra, wat verbeterpuntjes aan. Het werd door het team als een verlichting ervaren dat hij zowaar niet gestoord werd tijdens zijn aanwijzingen. Dit zou eventueel iets te maken kunnen hebben met het ontbreken van Niek Haase, maar dit durven wij niet met zekerheid te stellen.

Ook de tweede helft begon Excelsior’31 sterk. De ruimtes die weggegeven werden door een iets aanvallender FC Eibergen werden goed gebruikt als het gaat om kansen creëren. Helaas werden ook deze kansen niet verzilverd. Een zekere speler van het tweede was zelfs in staat om een meter vanaf het lege doel de bal voorlangs te tikken. Aangezien deze speler hier gisteravond al genoeg op gewezen is, is het niet nodig om zijn naam hier publiekelijk te openbaren. Geert Slagman heeft overigens ook plechtig beloofd dat het niet weer zou gebeuren.

Ook FC Eibergen kreeg naarmate de tweede helft vorderde zowaar goede kansen. Dit kwam door een gebrek aan concentratie bij Excelsior’31, dat zich al veilig waande. Maar een aantal zeer goede reflexen van Willard Baan bleef de marge op twee. De wedstrijd leek beslist toen de 3-0 viel. Jan Borghuis dribbelde de helft van de tegenstander in en bereikte met een boogballetje Tom Kamphuis. Deze wist de bal met in één beweging over zijn directe tegenstander te tikken en een schot op doel te produceren. Dit schot werd net als 90% van de andere kansen gekraakt door de keeper. In tweede instantie wist hij gelukkig de volledige vrijstaande Jan Borghuis te bereiken, die de bal eenvoudig intikte.

Toch werd het vijf minuten voor tijd nog erg spannend. Dankzij een individuele fout achterin werd de 3-1 gemaakt. Toen een minuut later Remco Haan aan de noodrem moest trekken om een zeker doelpunt te voorkomen en zodoende een penalty weggaf, waren de rapen gaar. Met nog enkele minuten te spelen stond het opeens 3-2 en geloofde FC Eibergen er weer volledig in. Desondanks wist Excelsior’31 de 2-3 zege over de streep te trekken, mede dankzij enkele sublieme reddingen van Willard Baan.

Excelsior’31 staat dankzij deze derde zege op rij op negen punten uit vier wedstrijden. De volgende wedstrijd staat op 3 oktober op het programma. Dan dient er in de Reggehal afgerekend te worden met WSV 2. Deze wedstrijd begint om 20:00. Er is mij in vertrouwen verteld, dat het tweede team uitziet naar uw komst! Tot dan.

Doelpunten Excelsior’31 2: Jan Borghuis (2x), Remco Haan

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Willard Baan (keeper), Arend Baan, Remco Haan, Henk Lankamp, Geert Slagman, Rick Harbers, Tom Kamphuis en Jan Borghuis