Zaalvoetballers Excelsior’31 2 bereiken knock-outfase bekertoernooi

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 2 bereiken knock-outfase bekertoernooi

Samenvatting Excelsior'31 2 - LZV/Kuypers Hair&Wel 2, met dank aan Marc Velthuis

Het tweede zaalvoetbalteam van Excelsior’31 heeft afgelopen donderdag de bekerwedstrijd tegen LZV/Kuypers Hair&Wel 2 met 5-2 weten te winnen. Door dit resultaat eindigen zij als poulewinnaar en plaatst het team zich voor de knock-outfase van het bekertoernooi.

In de wetenschap dat zelfs een kleine nederlaag voldoende was om de volgende ronde te bereiken, kon het team van ‘succescoach’ Ichtus Rahanra enigszins vrij aan de wedstrijd beginnen. Nadat de bezoekers uit Winterswijk als eerste een grote kans om zeep hielpen, was het Excelsior’31 dat de klok sloeg. Hoewel de keeper van LZV/Kuypers Hair&Wel  tot driemaal toe een sta-in-de-weg was en de openingstreffer voorkwam, was het voor Excelsior’31 bij de vierde poging wel raak dankzij Geert Slagman. Niek Haase en tweemaal Remco Haan zorgden vervolgens, in een eenzijdige eerste helft, voor een 4-0 ruststand.

In de tweede helft schakelde Excelsior’31 een tandje terug en vond LZV/Kuypers Hair&Wel het welletjes. Een vermakelijke tweede helft werd het dus niet. Wel werd er nog drie keer gescoord. Excelsior31 éénmaal, LZV/Kuypers Hair&Wel tweemaal. Dit resulteerde in een 5-2 overwinning voor de Rijssenaren, waardoor zij zich plaatsen voor de knock-outfase van het bekertoernooi.

Aankomende week is het team vrij. De week daarop speelt het voor de competitie op vrijdag 13 december een uitwedstrijd in Apeldoorn tegen ATIK 1.

Doelpunten Excelsior’31 2: Remco Haan (2x), Henk Lankamp en Geert Slagman

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Marien Baan (keeper), Arend Baan, Remco Haan, Henk Lankamp, Rik Harbers, Tom Kamphuis, Geert Slagman en Niek Haase