Zaalvoetballers Excelsior’31 verslaan Anatolia in thriller

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 verslaan Anatolia in thriller

Het eerste zaalvoetbalteam van Excelsior’31 heeft gisteravond met 3-2 gewonnen van titelkandidaat Anatolia 1. In sporthal de Reggehal in Rijssen, zorgde matchwinner Maarten Postma in de dying seconds voor de winnende treffer.

Excelsior’31 begon deze avond goed aan de wedstrijd. In het nieuwe outfit van de sponsors Nederland-Site.nl en HaardenStore.nl kwam het al in de vierde minuut, door een doelpunt van Gilano Samangoen, op een 1-0 voorsprong. Arnoud Baan had even later de 2-0 op zijn schoen, maar zijn schot werd geblokt. Excelsior’31 was druk op zoek naar een tweede treffer.

Nadat een speler van Anatolia met een gele kaart voor twee minuten aan de kant kon gaan zitten, had Excelsior’31 hiervan kunnen profiteren. Waar het team normaliter wel raad weet met een man-meer-situatie, leverde het dit keer geen doelpunt op. In de slotminuut van de eerste helft waren beide teams dicht bij een treffer, maar troffen geel doel. Hierdoor werd er gerust met een 1-0 voorsprong.

Direct na rust kwam Anatolia op gelijke hoogte. De verder weergaloos keepende Willard Baan verkeek zich op een schot vanaf de zijkant, waardoor het 1-1 stond. Beide teams verscholen zich niet en probeerden zelf het spel te maken. Het tactisch plan werd daarbij niet uit het oog verloren. Puntspeler Arnoud Baan draaide in de 31e minuut bij twee tegenstanders weg en met zijn befaamde linker bracht hij Excelsior’31 weer op voorsprong: (2-1).

Hoewel Excelsior’31 na de 2-1 nog een grote kans kreeg, was het Anatolia dat steeds meer druk ging én moest zetten. Dit zorgde voor een aantal hachelijke momenten voor het doel van de Rijssenaren. Het publiek in sporthal de Reggehal hield zijn hart vast. Wel ging het steeds meer achter de ploeg van coach Ichtus Rahanra staan, wat zorgde voor een leuke sfeer.

Na een aantal puike reddingen, moest keeper Willard Baan (die niet misstaat in de eredivisie) toch nog een keer capituleren. Een snoeihard schot van binnen de cirkel verdween als een granaat in het dak van het doel achter keeper Willard Baan. Zo stond er vijf minuten voor tijd een 2-2 stand op het bord, wat een goede weerspiegeling gaf van deze hoogstaande wedstrijd.

Het publiek en de spelers leken vrede te hebben met een gelijkspel, waar het ook op uit leek te draaien. Maarten Postma, één van de uitblinkers deze avond, dacht er heel anders over. In de dying seconds van de wedstrijd kreeg hij de bal in de cirkel aangespeeld. Met twee behendige bewegingen gaf hij de keeper van Anatolia het nakijken, zodat het 3-2 werd. Niet veel later floot de uitstekend fluitende leidsman af.

Met tien punten uit vier wedstrijden doet Excelsior’31 uitstekend mee in de Topklasse E. Volgende week vrijdag wacht er weer een kraker. Dan speelt het om 20.30 uur in Winterswijk tegen de huidige koploper Gonemo/Redox, dat nog zonder puntverlies is.

Doelpunten Excelsior’31 1: Gilano Samangoen, Arnoud Baan en Maarten Postma

Wedstrijdselectie Excelsior’31 1: Willard Baan (keeper), Arnoud Baan, Jan Borghuis, Gilano Samangoen, Nathan Oraile, Maarten Postma, Agassi Daneljan en Henk Lankamp.
Coach: Ichtus Rahanra
Assistent: Alidus ter Harmsel