Verdiende overwinning voor zaalvoetballers Excelsior'31 2

Foto bij Verdiende overwinning voor zaalvoetballers Excelsior'31 2

Het tweede zaalvoetbalteam van Excelsior'31 heeft donderdagavond in de Reggehal met 5-1 gewonnen van TFC/Three Musketeers 1. Na zes gespeelde wedstrijden en negen punten deelden Excelsior'31 en TFC/Three Musketeers de vijfde plek in de competitie. Door de afwezigheid van Rik Harbers (blessure), Niek Haase (selectie 1e team) en Remco Haaan (vakantie) waren Lennart van de Maat en Daan Kreijkes toegevoegd aan de selectie van het tweede team. Tevens was keeper Marien Baan weer volledig hersteld van zijn blessure.

Excelsior'31 begon goed aan de wedstrijd, maar kwam na ruim tien minuten voetballen door een mooie individuele actie op een 1-0 achterstand. Ondanks de achterstand bleef Excelsior'31 goed voetballen en creeërde een tal van kansen. Vlak voor rust kwam Sander Kwintenberg, na een ‘een-tweetje’ met Tom Kamphuis, oog in oog met de keeper van de TFC/Three Musketeers en zette koelbloedig de 1-1 op het scorebord.

Na de rust zette Excelsior'31 het goede spel voort en won vrijwel alle duels. Al snel kwamen de ´jongens van Jan de Wit´, door een eigen doelpunt, op een 2-1 voorsprong. TFC/Three Musketeers kreeg nog wel een paar mogelijkheden op de aansluitingstreffer. De ballen die richting het doel kwamen, werden vakkundig gepakt door keeper Marien Baan. Tien minuten voor tijd kon Ruben Oraile, uit een rebound, de 3-1 binnen schieten. Dit na goed doorzetten van Gerald Keizer. Excelsior’31 bleef goed voetballen en kwam door mooie combinatie en een doelpunt van Tom Kamphuis op een 4-1 voorsprong. Vlak voor tijd maakte Sander Kwintenberg zijn tweede goal van de avond, door een afstandsschot vanuit het eigen strafschopgebied. Hierdoor kwam de eindstand op 5-1 en was het een verdiende overwinning Excelsior´31.

Excelsior´31 hoopt het goede spel door te kunnen trekken in de volgende wedstrijd die voor a.s. maandag op het programma staat. Het tweede team speelt dan om 20.15 uur de topper tegen ZVO 1 in Ommen.

Doelpunten Excelsior’31 2: Sander Kwintenberg (2x), Tom Kamphuis (1x), Ruben Oraile (1x) en eigen doelpunt tegenstander.

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Marien Baan (keeper), Gerald Keizer, Lennart van de Maat, Ruben Oraile, Daan Kreijkes, Tom Kamphuis en Sander Kwintenberg
Speler/coach: Gerald Keizer
Leider: Arjan Kistemaker