Excelsior’31 2 door het oog van de naald tegen Bennekom 2

Foto bij Excelsior’31 2 door het oog van de naald tegen Bennekom 2

Zaterdag 29 oktober ontving het reserve elftal van Excelsior’31 Bennekom 2 op sportpark de Koerbelt. De scheidsrechter gaf om 15.00 uur het startsignaal van de 8e wedstrijd in de competitie. Winst op Bennekom 2 zou betekenen dat de Rijssenaren bij de besten van het klassement zouden behoren. Deze kans mochten ze niet laten liggen!

Trainer Fethi Ozerdogan had de beschikking over 14 fitte spelers die alles uit de kast zouden halen om de winst op de Koerbelt te houden. Na ruim 10 minuten gespeeld te hebben had Bennekom 2 nog geen beangstigde indruk gemaakt. Echter was het spel van Excelsior’31 2 alles behalve om over tevreden te zijn.

Er werd veel balverlies geleden en slordigheidsfoutjes kwamen net iets te veel voor. Al vroeg in de wedstrijd kreeg Bennekom 2 een uiterst gevaarlijke kans midden voor het doel van keeper Wilco Nieuwenhuis. De bal ging over en Excelsior’31 bleef ongeschonden.

Kort daarna volgde een knappe redding van Nieuwenhuis. In het vroege stadium van de wedstrijd moest er zeker al wat gebeuren en Frank Averesch, die deze week al eerder zijn vorm deed blijken, kwam door een mooie bal van Marco Ten Bolscher, in een 1 op 1 situatie met de keeper van Bennekom. Hij hield zijn hoofd koel en deed wat hij moest doen, het was 1-0! Uiteraard gaf de tegenstander zich niet zomaar over en beide ploegen waren uit op nog een treffer in de eerste helft.

Bennekom wist het de Rijssenaren knap lastig te maken en het fysieke contact werd er niet minder op. Toch hield Excelsior’31 stand en ging het zonder tegendoelpunt de kleedkamer in voor 15 minuten bespreking. Hier was trainer Fethi duidelijk met zijn opdracht: scherper zijn, meer duels winnen en stoppen met het slordige voetballen.

Met deze boodschap ging de thuisploeg opnieuw het veld op. Excelsior’31 toonde verbetering in de tweede helft, echter goed was het nog steeds niet. In de 70e minuut besloot de scheidsrechter te fluiten voor een wat discutabele overtreding van Danny Schoemaker binnen de 16 meter. Hij wees naar de penaltystip en dit was de kans voor Bennekom om de stand gelijk te trekken. Keeper Wilco Nieuwenhuis koos de verkeerde hoek en de 1-1 stond vast.

Het spel na de gelijkmaker ging op de oude tour door en er werd lange tijd niet weer gescoord. In het slot van de wedstrijd was het een speler van Bennekom 2 die binnen de 16 meter het voetbalspel even voor handbal aan zag en voor de tweede keer wees de scheidsrechter naar de penaltystip, dit keer in het voordeel van de thuisploeg.

Aanvoerder Gertjan Schultink en Frank Averesch stonden beide achter de bal en het was Schultink die het afmaakte en de 2-1 op zijn naam schreef. Niet lang daarna klonk het eindsignaal en de 3 punten bleven in Rijssen. Door het oog van de naald was het wel.

‘Blij met de punten, maar over het spel ontevreden’ zo klonk het uit de mond van Fethi Ozerdogan in het interview na de wedstrijd. Aanstaande zaterdag wordt er opnieuw thuis gevoetbald, ditmaal tegen AZSV 2. De wedstrijd begint om 14:30 en zal plaats vinden op het hoofdveld.