Wesselink hoopt op herstel: 'Kunnen van iedereen winnen, maar ook verliezen'

Foto bij Wesselink hoopt op herstel: 'Kunnen van iedereen winnen, maar ook verliezen'

Wesselink hoopt op herstel: 'Kunnen van iedereen winnen, maar ook verliezen'

Bron: dagblad TC Tubantia
RIJSSEN - Excelsior'31 is dit weekend de enige voetbalclub uit Twente die in competitieverband in actie komt. De hoofdklasser hoopt zaterdag de eerste punten van 2017 te pakken in een uitduel bij Barneveld. "Voor het vertrouwen handig als drie punten mee naar huis nemen."

Waar vrijwel alle clubs een vrij carnavalsweekend hebben, speelt Excelsior'31 zaterdag de inhaalwedstrijd bij SDV Barneveld. "Of ik liever vrij had met carnaval? Ik persoonlijk niet. Er zijn wel wat jongens die uit de buurt van Oldenzaal komen, maar ik heb niemand er over gehoord," vertelt trainer Peter Wesselink, die met met zijn ploeg woensdag uit de disctrictsbeker werd geknikkerd. 

Bij vlagen niveau gehaald
Die bekernederlaag tegen Orion (0-1) was het vervolg van een toch al niet lekkere start van de tweede seizoenshelft. "Natuurlijk, we zijn heel matig begonnen. Niet alleen qua resultaat, maar ook met ons voetbal. We hebben tussendoor nog wel wat oefenwedstrijden gespeeld, maar die waren ook niet groots. Dan is het wel lekker als je zo'n bekerwedstrijd in ieder geval winnend kan afsluiten," aldus Wesselink, die zag dat zijn ploeg daar niet in slaagde. "Aan de bal moesten we ons niveau halen en dat is bij vlagen ook wel gelukt. Echter, dat moet uiteindelijk wel resulteren in een overwinning. Dat hebben we niet gedaan, maar met we aan de bal lieten zien kan ik wel leven. Dat nemen we mee voor zaterdag."

Slechte hervatting competitie
Op 3 december 2016 won Excelsior'31 voor het laatst, maar dat was wel een overtuigende 8-0 tegen Dronten. Vervolgens was nog een gelijkspel tegen Sparta Nijkerk (2-2), maar na de winterstop werden er geen punten meer gepakt. "We zijn slecht gestart tegen DOVO. Dat kan, want ik vond dat we daar niet veel te vertellen hadden. Het is een veel betere ploeg. Van ACV en Staphorst hadden we ook zomaar kunnen winnen. Het ligt allemaal redelijk dicht bij elkaar. Alleen als je wint, dan doet dat iets met de groep. Hier worden we niet zekerder van,"analyseert Wesselink.

Zaterdag staat een uitduel tegen laagvlieger Barneveld op het programma. Dan zullen de eerste punten van 2017 gehaald moeten worden. "DOVO is een hele goede ploeg, maar van de andere ploegen kunnen we allemaal winnen, maar ook verliezen. Het ligt dicht bij elkaar.  Voor het vertrouwen is een overwinning nodig. Daarom zou het handig zijn als we zaterdag de drie punten mee naar huis zouden nemen."

Doelstelling nog reëel 
En winst is zaterdag van belang voor Excelsior'31 als het nog iets wil deze competitie. Als de club uit Rijssen geen resultaat haalt, verliest het de aansluiting met de top. "We willen bij de eerste vijf eindigen. Dat is onze doelstelling en die is nog steeds haalbaar, maar als we bij de eerste vijf willen eindigen is ook wel handig dat je af en toe een keer wint van de bovenste ploegen," geeft de oefenmeester aan, die wel hoopvol is voor de toekomst.

"We zitten in een mindere fase, ook voetballend gezien. In het bekerduel tegen Orion heb ik aan de bal wel dingen gezien waar van ik denk; hé, we zijn aan de bal, nemen initiatief en creëren kansen. Als je de kansen afmaakt hoor je niemand en heb je het prima gedaan. Dat is ook die wedstrijd. Ik hoop dat we zaterdag meer geluk hebben in de afronding," besluit Wesselink. 

Kalender icoon vrijdag 24 februari 2017 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers