Sportvereniging Excelsior'31 Rijssen

Nieuws over Hoofdklasser Excelsior'31

  • Sterk Excelsior'31 wint van Berkum en neemt koppositie over (3-1) Sterk Excelsior'31 wint van Berkum en neemt koppositie over (3-1)

* Klik hier voor 207 foto's (copyright www.excelsior31.nl)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV* Reactie Stijn Beverdam* Reactie Peter Wesselink * Analist Roeland ten Berge blikt terug op Excelsior'31 - Berkum* Verslag door Martin Klaassen

Excelsior'31 Peter Wesselink heeft door de 'nieuwste' blessure van Simon Baysoy de breedte van zijn smalle selectie nodig. Dylan Vosskühler was zijn vervanger. De overige 10 waren dezelfde als tegen Urk. De bank bestaat uit: Wilco Nieuwenhuis, Stijn Beverdam, Oghúzan Sahin, Alfaro Vlijter en Jasper Veltkamp.

In de  beginfase tussen de nummer 1 en 2 van de Hoofdklasse B deed Hakim Ezafzafi in positieve en negatieve zin van zich spreken. In de 5e minuut toonde hij zijn gretigheid door van grote afstand de voor zijn doel staande Berkum-doelman Van Hoof onder vuur te nemen.

Tien minuten daarna leidde hij bijna een tegendoelpunt in. Hij speelde de bal terug en gaf daarmee onbedoeld Johnson Bacuna de kans op glorie. Na knap ingrijpen van Excelsior'31-doelman Melvin Koetsier en onbegrijpelijk affluiten vanwege buitenspel was de kans voor Berkum verkeken.

Wat steeds duidelijker werd, was dat Excelsior'31 de betere van de twee was. Voorin werden er vlotte combinaties opgezet. Berkum kon alleen maar volgen en had het geluk dat de onderlinge afstemming aan de zijde van Excelsior'31 nog niet goed genoeg was.

De 1-0 voorsprong in de 19e minuut was een gevolg van het snelle verplaatsen van de bal. Berkum moest meer en meer ruimte aan Excelsior'31 laten. De vrijstaande Boy Boeloerditi werd op een meter of 20 van het doel aangespeeld. Hij maakte optimaal gebruik van de ruimte en liet weer eens zien over een uitstekend afstandsschot te beschikken. De middenvelder schoot buiten bereik van Van Hoof binnen in de rechter onderhoek.

De roodwitten gingen op jacht naar een tweede doelpunt, maar moesten beducht zijn op de tegenaanval. Johnson Bacuna bleek iemand om rekening mee te houden, maar kreeg weinig bijval van zijn teamgenoten. Er werd goed en sober verdedigd door Excelsior'31.

Vlak voor rust beloonde Excelsior'31 zichzelf met een tweede treffer. Hielke Penterman kopte een voorzet van Mirko Zwiers diagonaal binnen. Een opsteker die het duel praktisch op slot gooide.

Excelsior'31 deed er, gesteund door de comfortabele voorsprong, in het eerste kwartier na rust een stapje bij. Berkum werd in deze fase van het kastje naar de muur gestuurd. De aanval die de 3-0 van Cem Köse inleidde was een lust voor het oog. Berkum werd over meerdere schijven uit elkaar gespeeld. Niek Davina gaf de laatste pass op Köse, die koel bleef oog-in-oog met Van Hoof.

Het laatste half uur was niet het beste gedeelte van de wedstrijd. Berkum legde (eindelijk) meer strijd aan de dag, maar kon ook met invaller Mark Bloemendaal geen vuist maken. Excelsior'31 ging goed mee in deze duels. Er werd nog wel gescoord door de formatie van Arno Hoekstra. Chris van der Meulen scoorde uit een vrije trap: 3-1. Het doelpunt leek nog even niet te tellen, maar na overleg met de assistent-scheidsrechter moest Excelsior'31 toch aftrappen van mevrouw Shukrula.

Het kaarsje van Berkum ging daarna langzaam uit. Excelsior'31 kon nog een doelpunt maken, maar de kanonskogel van Cem Köse ging rakelings over.

Door de zege op de directe concurrent gaat Excelsior'31 het weekend in als koploper van de Hoofdklasse B. Een smet op de mooie en verdiende zege zijn de blessures van Dylan Vosskühler en Amanuel Isa.

Excelsior'31 - Berkum: 3-1 (2-0)

Doelpuntenmakers: 

19. Boy Boeloerditi 1-0, 45. Hielke Penterman 2-0, 52. Cem Kose 3-0, 69. Chris van der Meulen 3-1

Gele Kaarten: Jason Huisman, Jasper Bremmer (Berkum), Niek Averesch, Tom Brummelhuis

Opstellingen:

Excelsior'31: Melvin Koetsier, Dylan Vosskühler (32. Stijn Beverdam), Niek Averesch, Tom Brummelhuis, Mirko Zwiers, Boy Boeloerditi, Amanuel Isa (52. Oghúzhan Sahin) , Niek Davina, Cem Köse, Hielke Penterman (82. Jasper Veltkamp), Hakim Ezafzafi

Berkum: Dominic van Hoof, Jordi Lemmens (66. Jeroen van Brummen), Dennis Horstman, Jasper Bremmer, Jorben Nieuwenhuis, Marc van der Meulen, Björn Bakker (75. Frank Hoolsema), Jason Huisman, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna, Hoeseb Yakob (46. Mark Bloemendaal)

* Excelsior'31 TV blikte met analist Roeland ten Berge vooruit op het duel

 

 Klik hier voor het nieuwsarchief
Publicatiedatum: 08 Oktober 2017