Sportvereniging Excelsior'31 Rijssen

Nieuws over Hoofdklasser Excelsior'31

  • SC Genemuiden brengt Excelsior'31 eerste thuisnederlaag van het seizoen toe (1-3) SC Genemuiden brengt Excelsior'31 eerste thuisnederlaag van het seizoen toe (1-3)

* Klik hier voor de fotoreportage (copyright www.excelsior31.nl)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie en interviews), Leon Simons (interviews), Stèfan Leusink (camera vanaf de grond) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)* Reactie Amanuel Isa * Reactie Peter Wesselink* Reactie Hielke Penterman bij Radio 350 (in gesprek met Henk Damkat)

* Analyse Melvin Velthuis (live facebook-uitzending Excelsior'31 TV)
Excelsior'31 - SC Genemuiden 1-3 (1-2)
27. Arjen Hagenauw 0-1
34. Hielke Penterman 1-1
36. Arjen Hagenauw 1-2
83. Frank Jansen 1-3

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Stijn Beverdam, Niek Averesch (37. Dylan Vosskühler), Tom Brummelhuis, Simon Baysoy, Amanuel Isa, Boy Boeloerditi, Mirko Zwiers, Hielke Penterman, Jasper Veltkamp (64. Ogùzhan Sahin), Hakim Ezafzafi

Opstelling SC Genemuiden: Raymond Beukeveld, Dirk Muis, Danny Menting, Roelof de Jong, Erik Rotman, Robert Boes, Jacco Riemens, Joran Pot, Anne van der Kolk (83. Frank Jansen), Arjen Hagenauw, (68. Sijmon Eenkhoorn), Omar Kavak.

Gele kaarten: geen

* Verslag door Thijs Nieuwenhuis
Na de overwinning op Zuidvogels en het bereiken van de volgende ronde in het KNVB Districtsbekertoernooi (ON Almelo werd met 1-5 verslagen) begon Excelsior'31 met een goed gevoel aan de topper in de Zaterdag Hoofdklasse B tegen SC Genemuiden.Aanvoerder Amanuel Isa werd vlak voor de aftrap gehuldigd voor zijn 400e wedstrijd in het eerste elftal van Excelsior'31. Een unieke prestatie in het hedendaagse amateurvoetbal. Reden genoeg om de statribune naar hem te vernoemen. Na de festiviteiten kon Amanuel Isa zich met zijn ploeg op het voetbal richten. 

Het vertrouwen van de thuisploeg vertaalde zich uit in een aantal kansen in de eerste 25 minuten van het duel. Onder meer Jasper Veltkamp en Boy Boeloerditi kregen goede kansen op de openingstreffer, maar ervaren Genemuiden-goalie Raymond Beukeveld hield zijn doel schoon.

SC Genemuiden kwam na een klein half uur spelen uit het niets op een 0-1 voorsprong. Arjen Hagenauw schoot de bal binnen, na een rommelige sitautie in de zestien.

Excelsior'31 ging op jacht naar de verdiende gelijkmaker. Hielke Penterman scoorde, na een mooie pass van Simon Baysoy, met een fantastische lob de 1-1. 

Direct na de gelijkmaker moest Excelsior'31 twee teleurstellingen incasseren. Verdediger Niek Averesch moest met een hamstringblessure het veld verlaten. Terwijl zijn vervanger Dylan Vosskühler nog aan het warmlopen was, stond het even niet goed in de verdediging bij de Rijssenaren. Opnieuw kon Arjen Hagenauw profiteren, 1-2. 

Na rust kreeg Excelsior'31 via Tom Brummelhuis, Hielke Penterman en Hakim Ezafzafi kansen op de gelijkmaker. Maar het moest ook waken voor de levensgevaarlijke uitvallen van SC Genemuiden. In de 83e minuut gooide Frank Jansen het duel op slot, na een goede actie van Omar Kavak op de achterlijn, 1-3.  

Excelsior'31 gaf niet op, Tom Brummelhuis werd nog gevaarlijk uit een hoekschop en Mirko Zwiers raakte de kruising. Gescoord werd er niet meer, SC Genemuiden pakt drie punten en heeft daardoor weer evenveel punten als Excelsior'31 op de ranglijst. Voor Excelsior'31 betekent dit de eerste thuisnederlaag van het seizoen. 

Volgende week wederom een topper voor de ploeg van trainer Peter Wesselink. Dan gaat het in Opheusden op bezoek bij DFS, de huidige nummer drie op de ranglijst. 

* Bekijk hieronder de vooruitblik op Excelsior'31 - SC Genemuiden (Live-uitzending op Facebook) met de geblesseerde Excelsior'31-verdediger Melvin Velthuis


 Klik hier voor het nieuwsarchief
Publicatiedatum: 03 December 2017