Sportvereniging Excelsior'31 Rijssen

Nieuws over Hoofdklasser Excelsior'31

  • Nieuwe blessure Daan Ligtenberg overschaduwt oefennederlaag Excelsior'31 Nieuwe blessure Daan Ligtenberg overschaduwt oefennederlaag Excelsior'31

* Klik hier voor 224 foto's (copyright www.excelsior31.nl) 

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV* Reactie Peter Wesselink 
Quick'20 - Excelsior'31 3-0 (0-0)
55. Jip Kemna 1-0
77. Jip Kemna 2-0
87. Jip Kemna 3-0

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier (46. Wilco Nieuwenhuis), Mirko Zwiers, Melvin Velthuis (65. Daan Ligtenberg/78. Stefan Maat), Tom Brummelhuis, Simon Baysoy, Amanuel Isa (46. Ogùzhan Sahin), Stefan Maat (65. Michel Gerritsen Mulkes), Hielke Penterman, Boy Boeloerditi, Hakim Ezafzafi, Dylan Vosskühler (65. Alfaro Vlijter)

​Excelsior'31 kon nog vanwege blessures niet beschikken over Cem Köse, Stijn Beverdam, Niek Averesch en Niek Davina. Jasper Veltkamp was afwezig, Jurriaan Seppenwoolde sluit in februari weer aan. 

* Verslag door Thijs Nieuwenhuis
Excelsior'31 1 is afgelopen week begonnen aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Zaterdag stond er in Oldenzaal een oefenduel op het programma tegen zondag derdedivisionist Quick'20. 

De Excelsior'31-supporters zagen een vertrouwd gezicht aan de aftrap. Centrale verdediger Melvin Velthuis maakte zijn rentree, nadat hij in de eerste seizoenshelft al na vier competitiewedstrijden geblesseerd raakte aan de knie en geopereerd moest worden. Een andere opvallende naam in de basiself was JO19-1-speler Stefan Maat (foto onder). Hij begon centraal op het middenveld.Hakim Ezafzafi en Amanuel Isa kregen de eerste mogelijkheden in dit oefenduel. Het was dat Hakim Ezafzafi tot twee keer toe Hielke Penterman net niet goed in stelling kon brengen, anders had dat zeker twee 100% kansen opgeleverd. 

Het laatste kwartier voor rust was voor Quick'20, maar doelpunten leverde dat niet op. Ruststand 0-0. Na rust pakte Excelsior'31 het goed op en raakte Hielke Penterman in buitenspelpositie de lat. Ook een goed schot van Hakim Ezafzafi trof geen doel. Uit het niets kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Jip Kemna wist de bal achter Excelsior'31-doelman Wilco Nieuwenhuis te werken. 

Na een uur spelen kwamen Michel Gerritsen Mulkes en Daan Ligtenberg in het veld. Beide spelers stonden meer dan een jaar aan de kant met een zware knieblessure en maakten in dit oefenduel hun rentree.Het was even later wederom Jip Kemna die scoorde en Quick'20 op 2-0 zette. Hier ging een ongelukkig moment voor Daan Ligtenberg aan vooraf. Hij moest na de 2-0 direct het veld verlaten met een nieuwe blessure. Na afloop bleek dat hij zijn middenvoetsbeentje gebroken heeft. Hierdoor moet hij zeker zes weken in het gips zitten. Een ongelofelijke domper voor het 20-jarige talent. 

Nadat Simon Baysoy een niet te missen kans liet liggen op de aansluitingstreffer, scoorde Jip Kemna de 3-0. Een hattrick dus, voor de jonge spits van Quick'20. Excelsior'31 gaat geflatteerd onderuit in het eerste oefenduel van 2018, dat overschaduwd werd door de nieuwe blessure van Daan Ligtenberg. 

Volgende week zaterdag staat er opnieuw een oefenduel op het programma voor de ploeg van trainer Peter Wesselink. Tegenstander om 14.30 uur op De Koerbelt is dan zondag eersteklasser FC Winterswijk.Klik hier voor het nieuwsarchief
Publicatiedatum: 06 Januari 2018