Sportvereniging Excelsior'31 Rijssen

Nieuws over Hoofdklasser Excelsior'31

  • Excelsior'31 haalt €2750,- op voor actie Mark Lohuis tegen taaislijmziekte Excelsior'31 haalt €2750,- op voor actie Mark Lohuis tegen taaislijmziekte

Foto boven v.l.n.r.: Wim Bruggink (coördinator lagere seniorenteams Excelsior'31), Mark Lohuis (elftalleider Excelsior'31 6) en Harald Eertink (voorzitter Excelsior'31)

A.s. vrijdag 2 februari gaat Excelsior'31-lid Mark Lohuis schaatsen op de Oostenrijkse Weissensee om daarmee geld in te zamelen voor onderzoek naar Cystic Fibrosis (CF), ook wel bekend als taaislijmziekte. Dit doet hij samen zijn twee kameraden, Paul Spekhorst en Patrick Overdam, voor de stichting Skate4Air.

CF is een ongeneeslijke, erfelijke aandoending. De levensverwachting is momenteel gemiddeld niet hoger dan ongeveer 40 jaar. Mark Lohuis heeft deze ziekte zelf ook, maar dat weerhoudt hem er niet van om positief in het leven te staan.

De afgelopen maanden is er bij Excelsior'31 een initiatief opgestart om Mark middels sponsoring te ondersteunen bij deze schaatstocht.

Afgelopen zaterdag, voorafgaand aan het thuisduel van het eerste elftal tegen SV Urk, werd door Excelsior'31-voorzitter Harald Eertink een cheque overhandigd van maar liefst €2750,-.

Excelsior'31 wenst Mark Lohuis heel veel succes vrijdag op de Weissensee! Wil jij Mark en zijn team alsnog ondersteunen, kijk dan even op www.skate4air.nl (team Klapschaats).

Vrijdag in het Excelsior'31 Weekjournaal zijn de beelden te zien van de overhandiging van de chequeKlik hier voor het nieuwsarchief
Publicatiedatum: 31 Januari 2018